کنترل خشم


كنترل خشم
1 -خشم پديده اي طبيعي بوده ومانند ساير احساسات نشانه سلامتي ، تندرستي و عواطف انساني است.
2- هنگامي كه خشم از كنترل خارج شود مي تواند پيامد هاي ناگوار در روابط شخصي و تمامي عرصه هاي زندگي  به وجود آورد .
3-ببينيد چه چيزهايي باعث خشم تان مي شود.وقتي فهميديد علت خش تان چيست، درصدد جلوگيري از بروز چنين موقعيت هايي برآئيد.
4- كمي قدم بزنيد تا خشم تان فروكش كند.خودرااز محل خشم دور كنيد تا بتوانيد عصبانيت تان را فراموش كنيد . از اين طريق دوباره مي توانيد كنترل احساسات تان را بدست آوريد.
5- در هنگام عصبانيت از روش خود آرام سازي استفاده كنيد.پيش از آن كه پاسخ دهيد، تاده بشماريد .همچنين مي توانيد با تنفس آرام وعميق ودر مدتي كوتاه خودرا آرام كرده ودروضعيت بهتري راه حل هاي خودرا بررسي كنيد.
6- با كسي كه مي تواند در شماآرامش ايجاد كند حرف بزنيد.درست نيست كه همه احساسات را در حود جمع كنيد. درد دل كردن با چنين فردي قطعا شما را آرامخواهد كرد.
7- اطرافيانتان رابشناسيد.با شناخت عادات، خلقيات وشخصيت اطرافيانتان بهتر مي توانيد رفتار وبرخورد آنها را در موقيت هاي مختلف پيش بيني نموده، بنابرين باقدرت و آمادگي بهتري مي توانيد با انتقادهاي آنان كنار آمده وخشم خود را كنترل كنيد.
8- احترام خود را همواره درنظر داشته باشيد.هيچگاه وتحت هيچ شرايطي به ديگران بي احترامي نكنيد ، حتي اگر حق باشما باشد.
9-در پايان هرروز خشم تان را دور بيندازيد .با خود تمرين كنيد كه با ترك موقعيت، خشم خودرا نيز دور بريزيد و بعد به كارهاي مورد علاق و لذتبخش نظير بيرون رفتن با دوستان ويا تماشاي برنامه دلخواه خود از تلويزيون بپردازيد.
10- کنترل بد عصبانیت نه تنها موجب ناراحتی اطرافیان‌تان می‌شود بلکه می‌تواند سلامت شما و روابط کاری‌تان و ارتباطات‌تان را هم به خطر بیندازد.
11- فعالیت جسمی به شما کمک می‌کند که عصبانیت شما طول ‌مدت کوتاه‌تری داشته باشد. با افزایش توان جسمی قدرت غلبه شما بر عصبانیت بیشتر می‌شود.
12- کلماتی که موقع عصبانیت بیان می‌کنید را روی کاغذ بنویسید و سعی کنید دیگر هنگام مشاجره و عصبانیت آنها را تکرار نکنید.
13- در مراحل شدید عصبانیت بهتر است از مواجهه با فردی که از دست او عصبانی هستید دور شوید و در مقابل او قرار نگیرید. به جای این چند لحظه به خود فرصت بدهید تا آرام شده و در مورد روش‌های ابراز عصبانیت کمی فکر کنید.
14- این یک باور غلط اجتماعی است که می‌گویند بیرون ریختن غضب و خشم و عصبانیت همیشه بهترین راه احساس راحتی است. خالی کردن خود با فریاد و عصبانیت می‌تواند باعث بروز مشکلات بیشتر شود به جای اینکه آنها را حل کند. این کار می‌تواند روابط بین افراد را بدتر کرده و شیوه خوبی برای الگو بودن برای کودکان نیست.
15- در مورد چیزی که دارید می‌گویید کمی فکر کنید و صدای‌تان را بلند نکنید. در مورد چیزی که شما را عصبانی کرده با آرامی توضیح دهید. سعی کنید قبل از اینکه پاسخ بدهید به آنچه فرد مقابل‌تان هم می‌گوید گوش کنید.
16- اگر می‌بینید که ترافیک و شلوغی خیابان‌ها شما را عصبانی می‌کند، از وسیله دیگری به غیر از اتومبیل خود برای رفت و آمد استفاده کنید یا اگر امکان دارد مکان شغل خود را نزدیک محل زندگی‌تان انتخاب کنید.
17- بعد از اینکه عصبانیت‌تان فروکش کرد با خود فکر کنید این عصبانیت چه فوایدی برای من و فرد مقابل داشت؟ آسیب‌ها و اثرات منفی آن روی من و دیگری چه‌قدر بود؟ آیا مشکل را برطرف کرد؟
18- با خود فکر کنید و راه‌حل‌های دیگری را به غیر از عصبانیت برای حل مشکل پیدا کنید.
19- برخی چیزها را نمی‌توان تغییر داد. گاهی باید به جای عصبانی شدن وضعیت کنونی را پذیرفت و با آن سازگاری پیدا کرد. در این صورت لازم است شیوه‌های مقابله با مشکلات را یاد گرفته و یا آنها سازگار شوید.
20- عصبانیت موجب افزایش هورمون استرس و عصبانیت در بدن شما می‌شود که این خود موجب افزایش فشار خود شما می‌شود. پس بگذارید با آرامش مشکلات برطرف شود، چرا که عصبانیت‌های طولانی مدت و شدید سلامت قلب شما را هم به خطر می‌اندازد.
21- نبايد اجازه بدهم خشم ديگران بر من اثر بگذارد و بايد خويشتندار باشم.
22- افراد بيشتر تفاوت بين خودخواهي و احقاق حقوق خود را نمي دانند. رفتار پرخاشگرانه عملي خودخواهانه است ، چون هدف آن برآورده ساختن نياز خود بدون توجه به خواسته هاي ديگران است ؛ ولي جرات ورزي نشان مي دهد که ما انعطاف پذير و اهل گفتگو هستيم ، همچنين نشان دهنده آن است که ما نسبت به مراقبت از خود متعهديم.
23- در حقيقت گذشت به معناي از ياد بردن خطاي افراد نيست. بلکه هنگامي که کسي خطاي کس ديگري را ناديده مي گيرد و مي بخشد در واقع خود را از خشمگين شدن مي رهاند و به امور روزمره خود مي پردازد.
24- بخشش و گذشت باعث مي شود که در کشمکش ها برگ برنده هميشه در دست ما باشد چون از موضع قدرت و با اعتماد به نفس از خطاي افراد چشمپوشي مي کنيم.
25- آیا می‌دانید وقتی شما با خودتان دوست نباشید، چقدر مشکل است فرد دیگری دوست شما باشد؟ وقتی یک یا هر دو نفر با مشکل عزت نفس دست به گریبان هستند، یک بن بست بزرگ در رابطه وجود دارد. اگر خودتان نمی‌توانید کاری کنید که خودتان را دوست داشته باشید، دوست شما هم نمی‌تواند چنین کاری را انجام دهد.
26- اگر در یک رابطه احساس بدی دارید یا  با شما بد رفتار می شود، باید مراقب خود باشید حفظ رابطه‌ای که شامل هر نوع رفتارتوهین آمیز باشد، کار صحیحی نیست.
27- رابطه ای ناسالم است که شامل رفتارهایی با منظورخاص، همراه با بی احترامی، کنترل یا توهین  باشد. بعضی افراد در خانواده‌هایی زندگی می‌کنند که والدین مشاجره زیادی دارند  یا با یکدیگر به گونه‌ای توهین آمیز ( توهین احساسی، زبانی یا جسمانی) رفتار می‌کنند. برای کسانی که در چنین محیط‌هایی بزرگ شده‌اند، ممکن است چنین رفتارهایی کاملاً طبیعی یا صحیح به نظر برسد. اما این رفتارها درست نیست!
28- بسیاری از ما با نگاه کردن یا تقلید از خانواده و آشنایان، رفتارهایی را یاد می‌گیریم. بنابراین فردی که در محیطی با رفتارهای خشونت آمیز و بی احترامی زندگی می‌کند، شاید یاد نگیرد چگونه با دیگران با محبت و احترام رفتار کند و این که چگونه انتظار رفتار متقابل داشته باشد.
29- بسیاری از ما با نگاه کردن یا تقلید از خانواده و آشنایان، رفتارهایی را یاد می‌گیریم. بنابراین فردی که در محیطی با رفتارهای خشونت آمیز و بی احترامی زندگی می‌کند، شاید یاد نگیرد چگونه با دیگران با محبت و احترام رفتار کند و این که چگونه انتظار رفتار متقابل داشته باشد.
30- ارتباط خوب ، برقراري ارتباط محور اصلي زندگی انسان را تشكيل مي‌دهد یک رابطه خوب  می تواند به حل بسياري از مسايل کمک کند.  اگر چه برقراري ارتباط به نظر ساده مي‌آيد ولي مستلزم به کار گرفتن نکاتی است که بدون توجه به آنها ارتباط موثری پدید نمی آید.
31- اگر یک رابطه تبدیل به جنگ قدرت شود و یکی از طرفین ناچار باشد تمام مدت برای عملی شدن نظر خود بجنگد، این رابطه دوام چندانی نخواهد داشت.
32- حمايت به ميزان برخورداري از محبت، همراهي و توجه دو جانبه در رابطه دوستانه تعريف شده است.
33- حمایت  باید در کلیه شرایط و موقعیت ها وجود داشته باشد. برخی افراد تنها در شرایطی عادی می‌توانند حامی مناسبی باشند، اما در زمان های بحرانی و هنگامی که دوستشان دچار مشکل  شده است  ، نمی‌توانند حمایت خاصی انجام دهند .
34- صداقت با اعتماد رابطه تنگاتنگی دارد. چرا که اگر یکی از دو طرف صادق نباشد، اعتماد کردن به یکدیگر دشوار می‌شود.
  • 35- اعتماد احساس آرامش دو جانبه است که با  پذيرش کلام، تعهدات و رفتار يکديگر همراه است.
صداقت ، صداقت با اعتماد رابطه تنگاتنگی دارد. چرا که اگر یکی از دو طرف صادق نباشد، اعتماد کردن به یکدیگر دشوار می‌شود.
  • 36- احترام متقابل ،"احترام" در یک رابطه بدین معناست که هر فرد برای طرف مقابل خود ارزش قائل است  و هرگز از حد و مرزهای طرف مقابل پا فراتر نمی‌گذارد.
37- بسیاری از ما با نگاه کردن یا تقلید از خانواده و آشنایان، رفتارهایی را یاد می‌گیریم. بنابراین فردی که در محیطی با رفتارهای خشونت آمیز و بی احترامی زندگی می‌کند، شاید یاد نگیرد چگونه با دیگران با محبت و احترام رفتار کند و این که چگونه انتظار رفتار متقابل داشته باشد.
38- خشم پديده‌اي طبيعي بوده و مانند ساير احساسات نشانه سلامت، تندرستي و عواطف انساني است. اما هنگامي كه از كنترل خارج شود مي‌تواند به حسي مخرب و ويرانگر تبديل شده و پيامدهاي ناگواري در روابط شخصي و در تمامي عرصه‌هاي زندگي به وجود آورد.
39- ببينيد چه چيز باعث خشم‌تان مي‌شود: آگاه باشيد كه در چه موقعيت‌هايي كنترل خود را از دست داده و خشمگين مي‌شويد. وقتي فهميديد كه چه چيزي منجر به خشم‌تان مي‌شود درصدد جلوگيري از ايجاد چنين موقعيت‌هايي برآمده يا ياد بگيريد كه چطور با اين موقعيت‌ها كنار بياييد.
40- واكنش افراد ديگر را پيش‌بيني كنيد: زماني كه مي‌خواهيد كار جديدي را انجام دهيد واكنش و عكس العمل اطرافيانتان را پيش بيني كنيد. با اين كار مي‌توانيد بهتر با انتقادها و ايرادهاي آن‌ها پس از انجام كار كنار بياييد.
41- قبل از مواجه شدن با رويداد خشم بر انگيز با خودتان بگوييد: اين مسئله مرا ناراحت مي كند اما مي دانم چگونه از عهده اش برآيم، يامثل اينكه مسئله جدي است بايد خود را آماده كنم يامي توانم از مهارتهاي خودم براي حفظ كنترل فردي استفاده كنم.
42-يك روش ساده و موثر كنترل عصبانيت شاد نگه داشتن چهره موقع ايجاد شدن عصبانيت هست.
43-اساس روابط بين فردي خود را بر مذاكره و گفتگو بنا نهيد.به شيوه سازنده و مفيد مذاكره كننده خوبي باشيد.
44-لزومي نداردبا خواسته هاي ديگران مخالفت يا موافقت كنيد اما بايد به آنها بفهمانيد كه خواسته هايشان را درك مي كنيد.در مصالحه برنده يا بازنده وجود ندارد لذا بايد انقدر انعطاف پذير باشيدكه ديگران را خشنود و راضي كنيد.هر دو طرف از بخشي خواسته هاي خود چشم پوشي كنند
45- وقتي انسان كسي راكه به او بي حرمتي كرده مي بخشداو را از كاري كه كرده تبرئه نمي كند. گذشت به معناي ازياد بردن خطاي افراد نيست.بلكه در واقع رهانيدن خود از خشمگين شدن است تابه امور روزانه خود بپردازد.بخشش باعث مي شود برگ برنده هميشه در دست شما باشد.و حس خود كارامدي و حس كنترل شما را بالا ميبرد.
46-خشم پديده‌اي طبيعي بوده و مانند ساير احساسات نشانه سلامت، تندرستي و عواطف انساني است. اما هنگامي كه از كنترل خارج شود مي‌تواند به حسي مخرب و ويرانگر تبديل شده و پيامدهاي ناگواري در روابط شخصي و در تمامي عرصه‌هاي زندگي به وجود آورد.
47- براي طغيان‌هاي عصبي خود عذرخواهي كنيد: اگر عصبانيتتان باعث شده كه كه به كسي بي‌احترامي كنيد، از او معذرت‌ بخواهيد. لزومي ندارد كه براي عصبانيت خود توضيحي بياوريد فقط گفتن «من رفتار بدي داشته‌ام و عذر مي‌خواهم» كافي است تا همه سوء رفتارها را از بين ببرد.
48-نصیحت پذیر باشید: اگر احساس می کنید اغلب اوقات عصبی هستید، به افرادی که نگران شما هستند مثل اعضای خانواده یا دوستان اعتماد کنید و از آنها بخواهید تا شما را در یافتن راه حلی مناسب برای برخورد با این مقوله یاری کنند یا با یک روان شناس مشورت کنید.
49-زمانی را به آرام سازی اختصاص دهید: قبل از مقابله با شخص یا وضعیتی که شما را عصبانی ساخته است راهی پیدا کنید تا کمی از انرژی احساسی و هیجانی خود را تخلیه کنید. مثلا بروید کمی قدم بزنید. خانه را تمیز کنید یا اگر پشت کامپیوتر نشسته اید از فشار دادن تکمه ارسال برای ارسال نامه الکترونیکی  غضب آلوده خود دست نگه دارید و کمی به آن بیندیشید.
50-در دستورات دینی و فرهنگ ایرانی اسلامی و سنتی ما همواره به خونسردی و جلوگیری از بروز خشم توصیه شده است؛ شاید بارها این جمله را در هنگام دعواهای لفظی یا فیزیکی افراد از دهان بزرگترها شنیده ایم که ˈصلوات بفرستˈ، ˈیک لیوان آب بخورˈ و یا این که ˈبرو بیرون دوباره برگردˈ این ها جملاتی است که آمیخته با دین و فرهنگ ما است و در بسیاری موارد توانسته از پیش آمدن بسیاری مسایل جدی پیشگیری کند.
 
 
 

 











جستجو
بیماری ابولا چیست ؟ (۷۰۷۳ بازدید)

برای مشاهده اوقات شرعی کلیک نمایید ...