parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/03/12 - 12:26
  • - تعداد بازدید: 21
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZKRa

امروزه سرانه مصرف شیر در هر جامعه یکی از مهمترین شاخص های توسعه

12 خرداد روز جهانی شیر گرامی باد

مدیر گروه دفتر بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی استان گفت : شیر یک نوشیدنی کامل و مغذی است که از آن به شکل های مختلف در وعده ها و میان وعده های روزانه استفاده می شود.  امروزه سرانه مصرف شیر در هر جامعه یکی از مهمترین شاخص های توسعه به شمار می آید .

نسرین علیزاده در گفتگو با روابط عمومی معاونت بهداشتی گفت: شیر تنها ماده غذایی شناخته شده در طبیعت است که بسیاری از نیازهای بدن را به طور متعادل تأمین می کند .

وی خاطرنشان کرد : این نوشیدنی یکی از بهترین منابع غذایی کلسیم و فسفر محسوب می شود . به عبارت دیگر با نوشیدن یک لیوان شیر (240 میلی لیتر) در روز تقریبأ 12 تا 15 درصد از پروتئین ، 30 درصد از کلسیم، بیش از 30 درصد از ویتامین 12B و 25 درصد از ویتامین 2B  مورد نیاز یک فرد بزرگسال تأمین می گردد.

وی تاکید کرد : شیر  از غنی ترین منابع کلسیم و فسفر است، مقدار کافی این مواد معدنی برای رشد، استحکام و سلامت استخوان ها و دندان ها ضروری است. و دریافت مقدار کافی کلسیم علاوه برتأثیر بر سلامت استخوان ها ، در تنظیم بسیار از فعالیت های حیاتی بدن مانند انعقاد خون، هدایت جریان عصبی، انقباض عضلات ، فعالیت آنزیمی و کنترل فشار خون نقش دارد  .

وی در ادامه گفت : استفاده منظم از منابع غذایی غنی از کلسیم (مثل شیر کم چرب) در کاهش تجمع چربی در بدن موثر بوده به پیشگیری از چاقی در کودکی و سنین بعد از آن کمک می کند .و همچنین ترکیبات طبیعی موجود در شیر ، عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود بخشیده و با خنثی کردن سموم در شرایط آلودگی هوا از دستگاه تنفس و قلب و عروق محافظت می کند .

علیزاده افزود : شیر منبع خوبی از پروتئین حیوانی با ارزش تغذیه ای بالاست و مصرف آن به تأمین پروتئین مورد نیاز روزانه به ویژه در کودکان و نوجوانان کمک میکند. و مصرف روزانه و منظم منابع غذایی غنی از کلسیم (مانند شیر کم چرب) می تواند خطر بروز برخی سرطان ها مانند سرطان روده بزرگ و سینه را کاهش می دهد .

وی تاکید کرد : شیر منبع خوبی از ویتامین های گروه B است . مصرف روزانه انواع کم چرب این نوشیدنی در پیشگیری از بیماریهای قلب و عروق موثر است .

وی اظهار داشت : برای تأمین نیاز بدن به کلسیم ، هر روز 2 تا 3 لیوان شیر بنوشید و برای میان وعده کودکان در مدرسه از انواع شیرپاکتی کوچک استفاده و به مصرف شیر  مدرسه تشویق کنید .

علیزاده همچنین افزود : در وعده صبحانه یا میان وعده هادر منزل از مخلوط شیر با غلات آماده مصرف یا مخلوط شیر با انواع میوه یا سبزی مثل موز، خرما، هویج و ... استفاده کنید .

علیزاده توصیه کرد  :مصرف شیر ساده به شیر قهوه ارجحیت دارد ولی در صورت تمایل کودکان  می توانید از این شیرهای طعم دار نیز به جای شیر ساده استفاده نمایید . و شیر کاکائو یا شیر قهوه را در منزل با مقدار کم شکر ، پودر کاکائو یا قهوه تهیه کنید. و یا انواع آماده را با اضافه کردن کمی شیر  ساده رقیق نمایید .

وی در  ادامه گفت: استفاده از شیر در تهیه انواع کیک، دسر ، بستنی یخی، فرنی، شیر برنج و سایر غذاها مصرف آن را در برنامه غذایی روزانه افزایش دهید .

علیزاده در پایان توصیه کرد : شیرهای پرچرب حاوی مقدار قابل توجهی چربی اشباع و کلسترول بوده و توصیه می گردد به غیر از کودکان و افراد کم وزن یا لاغر ، سایر افراد از انواع شیر با چربی متوسط و کم چرب استفاده کنند .

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 14578
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید