کووید 19 در بیماریهای مزمن غیر واگیر
افراد با سابقه بیماری مزمن غیر واگیر (مانند بیماریهای قلبی ، دیابت بیماریهای مزمن تنفسی و آسم تنفسی)مستعد ابتلا به نوع شدید بیماری کوید - 19 هستند .
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی :
روح الله یزدانی رئیس گروه بیماریهای غیر واگیر در خصوص کووید 19 در بیماران غیر واگیر گفت : افراد مسن و افراد با سابقه بیماری مزمن غیر واگیر (مانند بیماریهای قلبی ، دیابت بیماریهای مزمن تنفسی و آسم تنفسی)مستعد ابتلا به نوع شدید بیماری کوید - 19 هستند .
وی افزود : افراد در هر سنی می توانند توسط ویروس جدید کرونا(کوید - 19) آلوده شوند. و خطر ابتلا شدید به کوید - 19 در افراد با سن 60سال و بالاتر بیشتر می شود.و افراد با سابقه بیماریهای مزمن غیر واگیر در صورت ابتلا به بیماری کوید - 19به شدت آسیب پذیرتر هستند. این بیماریها شامل بیماری قلبی عروقی (فشار خون بالا ،افرادی که دچار حمله قلبی یا سکته مغزی شده اند یا در معرض خطر ابتلا به آن هستند)، دیابت، بیماریهای مزمن تنفسی و آسم،سرطان است.
وی در پاسخ به این سوال که عوامل خطر و شرایطی که افراد را در مقابل ابتلا به بیماری کوید -19آسیب پذیرتر می کنند ؟ گفت: افراد سیگاری در برابر بیماری کوید - 19آسیب پذیرتر هستند زیرا سیگار کشیدن به معنای این است که انگشتان دست (و احتمالاً سیگار آلوده) با لب در تماس هستند و این رفتار احتمال انتقال ویروس از دست به دهان راافزایش می دهد. افراد سیگاری نیز ممکن است در حال حاضر دچار بیماریهای ریوی و یا کاهش ظرفیت ریه باشند که این خود شانس ابتلا به بیماری را به
شدت افزایش می دهد. مصرف دیگر محصولات دخانی از جمله قلیان بعلت استفاده مشترک از آن انتقال بیماری کوید - 19 در محیط های عمومی واجتماعی را تسهیل میکند.و همچینین افرادی که در شرایطی قرار دارند که نیاز به اکسیژن را افزایش می دهد و یاتوانایی بدن در استفاده از آن کاهش می یابد، در معرض خطر بیشتری ازعوارض ناشی از پنومونی ویروسی دو طرفه قرار می گیرند.
وی در پایان گفت : سبک زندگی سالم باعث می شود که سیستم ایمنی بدن در مقابل تهاجم ویروس بهتر عمل کنند. رژیم های غذایی سالم همراه با میوه و سبزیجات فراوان ، فعالیت منظم بدنی ، ترک سیگار ، اجتناب از مصرف الکل وخواب کافی از اجزای اصلی سبک زندگی سالم هستند .