پیشگیری از مسمومیت های غذایی در سفر
مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی چند نکته درخصوص پیشگیری از مسمومیت های غذایی در سفر ذکر و بیان کرد:هرگز غذای پخته شده را بیش از 2 ساعت در دمای محیط رها نکنید.
«نسرین علیزاده» افزود: برای دوباره گرم کردن غذاهای باقیمانده، آن ها را تا دمای 74 درجه سانتیگرا گرما دهید تا غذا بخار کند.
وی اضافه کرد: غذاهای مسموم کننده ممکن است بو یا مزه ناخوشایندی نداشته باشند، با وجود اینکه اکثر مسمومیت های غذایی معمولا در 24 ساعت برطرف می شون، اما بعضی از آن ها مانند مسمومیت با غذای کنسروی می توانند کشنده باشند.
علیزاده با بیان اینکه در سفر، از محصولات لبنی و خوراکی هایی با بسته بندی دارای نشان سلامت و مجوز بهداشتی استفاده کنید، ادامه داد: از خرید و مصرف فرآورده های خوراکی فله ای جدا اجتناب کنید.
وی با اشاره به اینکه مسمومیت ناشی از بوتولیسم، بیان کرد: بوتولیسم نوعی مسمومیت غذایی کشنده است که از اثر مصرف کشک غیر پاستوریزه، غذاهای کنسروی (که قبل از مصرف، حرارت مناسب به آن ها نرسیده است) و یا سوسیس و کالباس آلوده بروز می کند.
وی بیان کرد: علایم و نشانه های این مسمومیت با تاخیر (بعد از 12 تا 24 ساعت) ظاهر می شود و شامل تاری دید، دوبینی، افتادگی پلک فوقانی، عدم توانایی حرکتی، اختلال تکلم، لکنت زبان، سختی بلع و خشکی و درد گلو است.
وی یادآوری کرد: چنانچه در سفر از غذاهای آماده کنسرو شده استفاده می کنید، با حرارت دادن کنسرو به مدت 20 دقیقه در آب در حال جوشیدن می توان از خطر مسمومیت کشنده بتولیسم پیشگیری کرد.