پیام تبریک معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی به مناسبت هفته سلامت روان
پیام تبریک معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی به مناسبت هفته سلامت روان
مفهوم بهداشت روان شامل رفاه ذهني، احساس خودتوانمندي، خودمختاري، كفايت، درك هم بستگي بين نسلي و توانائي تشخيص استعدادهاي بالقوه هوشي وعاطفي درخود است .
انسان از دو بعد جسم و روح تشکیل شده است که باید از هر دو بعد محافظت نماید و نیازهای هر دو را برآورده سازد. انسان مضطرب افسرده و بحران زده قرن حاضر بیش از هر زمان به سلامت روان نیازمند است
.دهم اکتبر مصادف با هجدهم مهر ماه از طرف فدراسیون جهانی بهداشت روان و در ایران هفته پایانی مهر ماه (24 لغایت30 مهر) به نام هفته سلامت روان نام گذاری شده است وعمده ترین هدف در این هفته ارتقاء و افزایش آگاهی و تغییرو اصلاح نگرش مردم نسبت به مسائل بهداشت روان می باشد.
به امید تلاش همگانی جهت رسیدن به جامعه ای سالم و شاد
شعار سازمان جهانی بهداشت سال 1394 نیز به شرح ذیل عنوان گردیده است .( حفظ کرامت انسانی در سلامت روان )
((DIGNITY IN MENTAL HEALTH ))
0اکتبر (18 مهر ماه) به عنوان "روز جهانی بهداشت روان " و در ایران هفته پایانی مهرماه (24 لغایت 30مهر) به نام هفته بهداشت روان نامگذاری شده است.
شعار امسال سازمان بهداشت جهانی برای این روز "پیش به سوی سرمایه گذاری برای سلامت روان" است. بهداشت روان علمی است برای بهتر زیستن و رفاه اجتماعی که تمامی زوایای زندگی را در بر می گیرد. بهداشت روان دانشی بسیار کهن می باشد زیرا مشکلات و بیماری های روانی همیشه همراه انسان بوده اند. بیماریهای روانی امروزه سهم قابل توجهی از بار بیماریها و همچنین هزینه های نظام سلامت را شامل می شوند.
سازمان بهداشت جهانی در تعریف سلامتی بر بعد بهداشت روان تأکید دارد. با اینحال متاسفانه در بسیاری از نقاط جهان بهداشت روانی و بیماریهای روانی، علیرغم نقش عمده آنها در سلامت عمومی، در درجه اهمیت پایین تری نسبت به سلامت و بیماری های جسمانی واقع شده و مورد غفلت قرار گرفته است .
انسان از دو بعد جسم و روح تشکیل شده است که باید از هر دو بعد محافظت نماید و نیازهای هر دو را برآورده سازد. انسان مضطرب افسرده و بحران زده قرن حاضر بیش از هر زمان به سلامت روان نیازمند است.
یکى از شرایط لازم براى دست یابى به سلامت روان، برخوردارى از یک نظام ارزشى منسجم مىباشد. ارزشها، اساس و بنیان یکپارچگى شخصیت سالم و سازمان دهندههاى اصلى اعمال و رفتارهاى انسان به شمار مىروند. دین با دارا بودن چنین نظام ارزشی موجبات سلامت جسمی و روانی و ارتقای بهداشت روان را فراهم می نماید
با توجه به بار قابل توجه بیماری های روانی و تأثیری که این بیماریها بر فرد، خانواده و جامعه می گذارند، و نظر به وجود ارتباط مستقیم بین اختلالات روانی و بیماری های جسمی، توجه به بهداشت روانی ضرورتی انکار ناپذیر است. امید است همه همکاران ضمن توجه و سرمایه گذاری برای سلامت روان و نیز تغییر نگرش از بیماری محوری به سلامت محوری، موجبات تحقق پیشگیری های سه گانه و ارتقاء سطح سلامت روانی افراد جامعه را فراهم نمایند.