پرهیز و محدودیت های غذایی در دوران نقاهت COVID-19
مواد شیرین و شیرینی ها، آب میوه های صنعتی، نوشابه های گاز دار، شکر، مربا و قند نوشیدنی ها و خوراکی های محرک مانند قهوه ،چای غلیظ، نسکافه و شکلات تلخ را محدود کنید
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی :
نسرین علیزاده مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی استان در خصوص پرهیزات و محدودیت های غذایی در دوران نقاهت بیماری کرونا گفت از غذاهای سنگین مانند آش ،گوشت غلیظ، ماکارونی، سوسیس که هضم آن دشوار است پرهیز شود غذاهای پرچرب و یا سرخ کرده مانندسالاد الویه ،سیب زمینی سرخ شده، پنیر پیتزا ،انواع کوکو و کتلت محدود گردد همچنین مصرف انواع فست فود و غذاهای آماده فراوری شده محدود شود
وی همچنین گفت استفاده از ترشی ها وسرکه که سبب خشکی دستگاه تنفسی و تحریک آن می شود. ممنوع است و مصرف نمک و شوری ها و غذاهای کنسروی شور نیز محدود شود
علیزاده در ادامه مصرف شیر و لبنیات که ایجاد موکوس در دستگاه تنفسی می کند به جز نوع پروبیوتیک آن محدود شود
وی گفت استفاد ه از رب گوجه فرنگی، فلفل و انواع سس های تند و سس خردل محدود شود
وی بیان کرد مواد شیرین و شیرینی ها، آب میوه های صنعتی، نوشابه های گاز دار، شکر، مربا و قند نوشیدنی ها و خوراکی های محرک مانند قهوه ،چای غلیظ، نسکافه و شکلات تلخ را محدود کنند
ایشان مصرف زیاد سیر و زنجبیل را توصیه نمیکنند
علیزاده توصیه کرد استفاده از روغن هایی مانند زیتون، کلزا ،کنجد و روغن آفتابگردان و... برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده نشود و همچنین استفاده از روغن ها و چربی های حیوانی شامل کره ، پیه ، دنبه و غیره ... را محدود دانستند
در پایان ایشان توصیه کردن به تداوم محدودیتها و رژیمهای غذایی ویژه در افرادی که بیماری زمینه ای دارند مانند دیابت، فشار خون بالا و ...