parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/03/23 - 10:20
  • - تعداد بازدید: 25
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZSba

وارنیش فلورایدتراپی چیست

مدیرگروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی اعلام کرد: وارنیش سدیم فلوراید ژل غلیظ شده فلوراید است که جهت پیشگیری از پوسیدگی و  همچنین تقویت واستحکام دندان ها ، کاهش حساسیت دندانی ، کمک ب کاهش عود پوسیدگی در دندانهای ترمیم شده ، کاهش دهنده حجم پلاک و ...استفاده می شود.یکی از سیاست های مهم  who ( سازمان بهداشت جهانی ) و FDI ( فدراسیون بین المللی دندانپزشکی) جهت بهبود شاخص DMFT  در کودکان ( شاخص ارزیابی پوسیدگی ) فلورایدتراپی است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی، دکتر مهین یاهوئیان گفت:فلوراید بطور کلی از طریق آب آشامیدنی، و برخی غذاها ومیوه ها وارد بدن می شود، رایج ترین روش استفاده از فلوراید خمیر دندان است که هرروزه استفاده می شود، علاوه بر آن فلوراید به صورت ژل و دهانشویه  نیز استفاده می شود.

وی افزود: استفاده از وارنیش فلوراید در کنار مسواک زدن بصورت مرتب، در کاهش پوسیدگی حائز اهمیت است.این طرح در کشور ما در سال  دونوبت بطور متوسط هر 6 ماه برای کودکان 6 تا 14 سال در مدارس توسط بهورزان و مراقبین سلامت انجام می شود.

وی در مقابل سوالی که همیشه پرسیده می شود که ایا وارنیش فلوراید مضر است ؟ ویا عوارضی دارد ؟ گفت: در پاسخ باید گفت به هیچ  وجه این تعداد دفعات و حجم از وارنیش فلوراید مورد استفاده در مدارس هیچ گونه عوارضی ندارد و شایعات مطرح شده در این باره کاملا بی اساس و پایه است.

وی ادامه داد: وارنیش فلوراید ماده ای کاملا ایمن و سالم است و میزان آن بسیار کمتر از حدسمی فلوراید برای بدن انسان است، در استفاده از وارنیش فلوراید از جمله نکاتی که باید حتما به آن دقت شود قبل از استفاده از وارنیش فلورید باید حتما کودک مسواک زده و دندان ها کاملا تمیز و خشک شوند.

وی یادآوری کرد: وارنیش فلوراید بصورت ژل روی دندان ها مالیده می شود و بعد از انجام وارنیش فلورایدتراپی کودک می تواند آب دهانش را خالی کرده و به اصطلاح تف کند و تا نیم ساعت کودک از خوردن وآشامیدن باید خودداری کند. بهتر است قبل از انجام وارنیش فلورایدتراپی، کودک وعده صبحانه یا میان وعده در مدرسه را مصرف کرده وسپس بعد از مسواک زدن وارنیش فلوراید استفاده شود، همچنین تا 24 ساعت بعد از وارنیش فلوراید، نباید مسواک زده شود که اثر فلوراید از بین برود وبهتر است تا چند ساعت موادغذایی نرم استفده شود.

دکتر یاهوئیان خاطرنشان کرد: استفاده از وارنیش فلوراید محدودیت سنی ندارد، افرادی که از نظر پوسیدگی جزو دسته ریسک بالا و پوسیدگی متعد قرار دارند، افرادی که دندان های پرشده و کشیده شده زیادی در دهانشان دارند، افراد دارای دهان  خشک، افرادی که ریفلاکس معده دارند، افراد دارای حساسیت دندانی، افراد دارای تحلیل لثه و افرادی که  به هر دلیلی در معرض خطر بالای پوسیدگی هستند، وارنیش فلوراید تراپی توصیه می شود. کودکانی که آلرژی به پلاستر چسبناک دارند و یا سابقه بستری در بیمارسان به علت اسم دارند حتما قبل از وارنیش فلورایدتراپی باید اطلاع رسانی شود. برای تاثیر بهتر وارنیش فلورایدتراپی ، بهتر است هر 6 ماه یکبار این روش پیشگیری از پوسیدگی انجام شود تا موثر باشد.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15896
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید