همه چیز درباره پوسیدگی دندان
مدیر گروه سلامت دهان و دندان نکاتی را درباره پوسیدگی دندان ارائه و اعلام کرد: چنانچه پس از خوردن غذا، بهداشت دهان و دندان رعایت نشود و سطح دندان ها تمیز نشود، میکروب های داخل دهان به همراه خرده مواد غذایی و مواد قندی لایه ای را روی دندان ها تشکیل می دهند که پلاک میکروبی نامیده می شود.

دکتر مهین یاهوئیان با بیان اینکه پس از خوردن غذا و رسیدن مواد قندی به میکروب های پلاک میکروبی، حدودا ۲ تا ۵ دقیقه بعد، اسید تولید می شود که در طی ۱۰ دقیقه میزان این اسید به حداکثر می رسد و تا حدود یک ساعت محیط دهان در حالت اسیدی باقی می ماند تا به حالت عادی برگردد.
وی محل های شایع پوسیدگی دندان را ذکر و بیان کرد: شیارها و منافذ عمیق در سطح جونده، در سنین اولیه رویش دندانهای آسیای دائمی که دارای شیارهای عمیق هستند، محل مناسبی برای تجمع و رشد باکتری هاست.
وی افزود: سطوح دندانی و طوق دندان ها یا ناحیه اتصال لثه با دندان از جمله نقاط دیگر مستعد برای پوسیدگی هستند.
دکتر یاهوئیان به مراحل پیشرفت پوسیدگی و علائم آن نیز اشاره و بیان کرد: پوسیدگی یک روند تدریجی است، زمانیکه اسید ایجاد شده با تخریب مینای دندان پوسیدگی ایجاد می شود و تا زمانی که این پوسیدگی به عصب دندان رسیده حدود یک تا ۲ سال طول می کشد.
وی با بیان اینکه شروع پوسیدگی از مینای دندان معمولا با تغییر رنگ همراه است، ادامه داد: با ادامه پوسیدگی از مینا گذشته و به لایه زیرین (عاج) پیشرفت می کند و علائمی چون گیر غذایی با خوردن مواد گوشتی و مرکبات، حساس بودن به سرما، گرما و شیرینی و حتی گاهی درد دندان و دردهای مداوم و شدید در هنگام فشار دندان ها روی هم هنگام غذا خوردن ایجاد می شود.
وی ادامه داد: با پیشرفت پوسیدگی و رسیدن پوسیدگی به پالپ ( مغز دندان)، این حالت با دردهای ضربان دار و دردهای شدید شبانه، مداوم و خودبخودی همراه است.
دکتر یاهوئیان همچنین علائم پوسیدگی را برشمرد و عنوان کرد: تغییر رنگ مینای دندان، سوراخ شدن دندان، بوی بد دهان، حساس بودن یا درد گرفتن با خوردن غذاهای سرد، ترش یا شیرین و یا هنگام فشار دندان ها و گیر کردن مواد غذایی بین دندان ها و یا پاره شدن نخ دندان از جمله علائم پوسیدگی دندان است.