parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/07/05 - 12:00
  • - تعداد بازدید: 12
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZYSa

هاری از قدیمی ترین و مهمترین بیماریهای قابل انتقال از حیوان به انسان است

روز 28 سپتامبر مصادف با 6 مهر به نام روز جهانی هاری نا مگذاری شده است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی :

کارشناس مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و حیوان معاونت بهداشتی دانشگاه گفت: هنوز هم هاری بعنوان یک بیماری کشنده (با کشندگی 100درصد) مطرح و اهمیت جهانی خود را حفظ کرده است و شعار روز جهانی هاری درسال  2019 "به سوی حذف هاری با واکسیناسیون" نامگذاری شده است.

برزگر عنوان کرد :  براساس آمار سازمان جهانی بهداشت سالانه بالغ بر 59 هزار نفر در دنیا به دلیل ابتلا به هاری جان خود را از دست می دهند. در کشور ما ایران در سال 1397 تعداد 6 نفر به علت ابتلا به هاری جان خود را از دست داده اند.

وی اظهار داشت: دراستان خراسان شمالی خوشبختانه با اقدامات موثر بهداشتی و درمانی و پیشگیری مرگ ناشی از بیماری هاری در استان نداشته ایم.

برزگر خاطر نشان کرد:اصلی ترین و رایج ترین روش انتقال و مواجهه با ویروس مولد بیماری هاری، گزیده شدن توسط حیوان هار است و باتوجه به اینکه کشور ایران در منطقه اندمیک بیماری هاری طبقه بندی شده قرار می گیرد هرگونه گزش توسط حیوانات مخزن بیماری ، مشکوک به هاری تلقی شده و نیازمند اقدامات درمان پیشگیری از بیماری است .

این کارشناس مبارزه با بیماریهای مشترک انسان و حیوان افزود : هرسال هزینه های زیادی درکشور صرف تامین سرم و واکسن ضد هاری جهت درمان پیشگیری از هاری جهت افراد حیوان گزیده می شود( حدود 250 یورو برای هر نفر ).

وی گفت : بیشترین گزش ها در کشور توسط سگ اتفاق افتاده  همچنین وی با اشاره به روشهای پیشگیری از هاری گفت:درمان پیشگیری از بیماری هاری شامل شستشوی 15 تا 20 دقیقه ای زخم ، تجویز ایمونوگلبولین و واکسن هاری و ... بصورت 24 ساعته در اتاق های درمان پیشگیری هاری در سطح استان  توسط پرسنل دوره دیده انجام می شود،همچنین جهت پیشگیری از بیماری، اقدامات درمان، پیشگیری و تکمیل نوبت های بعدی واکسیناسیون که بصورت رایگان در اورژانس بیمارستانها و مراکز هاری انجام می شود، ضروری است.

وی در پایان افزود: کلیه مراکز درمان پیشگیری هاری در استان بصورت 24 ساعته آماده ارائه خدمات در مان پیشگیری از هاری هستند ..

توصیه رئیس گروه مبارزه با بیماریهای واگیرجهت مهار بیماری هاری:
-از آزار  واذیت حیوانات پرهیزکنیدزیرادرصورت گزش احتمال ابتلاأ به هاری وجود دارد.
-برای پیشگیری از ابتلاء به هاری بلافاصله پس از مجروح شدن توسط حیوانات به نزدیکترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کنید.
-درصورت گزش توسط هر حیوانی احتمال خطر ابتلاء به بیماری هاری را فراموش نکنیدوآن راجدی بگیرید.
-شستشوی محل حیوان گزیدگی اولین قدم جهت پیشگیری از ابتلاءبه بیماری هاری است.
-از نزدیک شدن به سگ ها بپرهیزید زیرا بیشترین موارد حیوان گزیدگی توسط سگ می باشد.
-از تحریک سگ ها وگربه ها بپرهیزید، زیرا شایع ترین موارد حیوان گزیدگی  وهاری توسط آنها ایجاد شده وخطر ابتلاء به هاری وجود دارد.
-در صورت نگهداری سگ وگربه ، نسبت به واکسینه نمودن آنها اقدام نمایید.
-بیشترین موارد گزش درمناطق روستایی اتفاق می افتد لذا با قلاده گذاری ومهار سگ ها می توان از صدمه به مردم پیشگیری کرد

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 14648
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید