parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/04/17 - 08:17
  • - تعداد بازدید: 22
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Zcda

نکاتی برای پیشگیری از ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو

مدیرگروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی در هفته مبارزه با بیماری های مشترک حیوان و انسان با بیان اینکه تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از این بیماری هاست، گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از بیماری های ویروسی مشترک بین انسان و دام است که امروزه در اکثر کشور های همسایه ایران مثل عراق، پاکستان، افغانستان، ترکیه ،کشورهای عربی و.. .بیماری شایع است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی، دکتر فلوریان انفرادی با اشاره به راه های انتقال این بیماری به انسان، اضافه کرد: گزش کنه آلوده، له کردن کنه، تماس مستقیم با لاشه گوشت، خون، ترشحات و بافتهای آلوده، تماس باترشحات، خون و تنفس افراد مبتلا و تنفس در تماس با دامهای آلوده از جمله راه های انتقال این بیماری است.

وی با تاکید بر اینکه همه افراد جامعه احتمال ابتلا به بیماری را دارند، خاطرنشان کرد: گروهای پر خطر شامل: دامداران، دامپزشکان وکارکنان دامپزشکی، قصابان و کارکنان کشتارگاه، پزشکان، پرستاران، بهیاران وکارکنان بیمارستان، رستورانها وکبابی ها می شود.

وی عنوان کرد:  دوره کمون بیماری درانسان 3 تا 9روز و علائم این بیماری تب ناگهانی، بدن درد، کوفتگی، ضعف، سردرد، درد شدید عضلات، بی اشتهایی، درد پشت حدقه چشم، ترس از نور، تهوع، استفراغ، گلودرد، دل درد، تغییرات خلقی مثل بیقراری و افسردگی است که علائم خونریزی از روز 3تا 6 شروع می شود.

وی به راه های پیشگیری از این بیماری نیز اشاره و بیان کرد: خودداری از له کردن کنه با دست یا روی بدن دام، خودداری از تماس بدن با ترشحات و خون دام، تهیه گوشت مورد نیاز از محلهای مطمئن و تحت نظارت دامپزشکی، نگهداری گوشت تازه به مدت 24 ساعت در یخچال وسپس استفاده ، روشهای حفاظت شخصی در تماس با ترشحات و خون حیوان (پوشیدت دستکش ، لباس بلند ، چکمه ، ماسک و عینک) و اجتناب از خوردن جگر خام و نیم پخته، نگهداری جگر، قلب، کلیه به مدت 48 ساعت در یخچال و سپس استفاده از آن از راه هایی برای پیشگیری از ابتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو است.

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15972
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید