parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/03/24 - 09:43
  • - تعداد بازدید: 25
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z2ca

نکاتی برای تغذیه سالم کارمندان

افراد شاغل که بخش قابل توجهی از جمعیت فعال را تشکیل می‌دهند حداقل یک سوم روز و یا حتی نصف روز خود را در محیط کار می‌گذرانند و به طور معمول یک وعده غذایی و یک میان وعده خود را در محیط کار مصرف می‌کنند. نقش تغذیه مناسب در سلامت عمومی و بازده کاری به اثبات رسیده است. تامین غذای مغذی و سالم سبب ارتقا سلامت و افزایش بازده کاری کارکنان می‌شود.

معاون بهداشتی دانشگاه در همین باره گفت: تامین غذای مغذی و سالم سبب ارتقا سلامت و افزایش بازده کاری کارکنان می‌شود.

دکتر محمدرضا اکبری افزود: مصرف قندها و کربوهیدرات ‌های ساده مانند قند و شکر، نان‌های سفید و برنج سفید در محیط کار اگر چه در کوتاه مدت به بالارفتن قند خون کمک می‌کند اما با تحریک ترشح انسولین، ورود گلوکز به سلول را تسریع کرده و در نهایت کاهش قندخون و عوارض ناشی از آن مانند خستگی، خواب آلودگی و کاهش بازده کاری را به دنبال دارد.

وی با تاکید بر اینکه چگونگی تغذیه درمحیط کار می‌تواند در ایجاد استرس نیز موثر باشد، اضافه کرد: استرس همراه با تغذیه نامناسب و بی‌تحرکی زمینه را برای ابتلا به بیماری ‌های مزمن فراهم می‌کند، هورمون ‌های مولد استرس مانند کورتیزول با مصرف غذاهای چرب و هورمون آدرنالین در اثر مصرف زیاد قند و شکر و کافئین در قهوه و نوشابه ‌های کولا در خون بالا می‌رود .

وی افزود: مصرف مداوم کربوهیدرات‌ ها و غلات همچون انواع کیک، کلوچه و بیسکویت با توجه به کالری بالایی که دارند می‌تواند سبب اضافه وزن و چاقی به ویژه در افرادی که فعالیت های کمی در محل کار دارند، با توجه به اینکه تداوم کار نشسته و بدون تحرک می‌تواند موجب اختلال در کارکرد دستگاه گوارش و ایجاد یبوست شود، بهتر است از نان و غلات کامل (سبوس‌دار) استفاده شود.

وی عنوان کرد: به عنوان مثال به جای مصرف نان‌ های تهیه شده از آرد سفید (مانند نان لواش و باگت) نان سنگک و یا نان جو مصرف شود، در میان وعده ‌ها، به جای مصرف مواد قندی، شیرینی و یا بیسکویت بهتر است انواع سبزی و صیفی جات مانند خیار، گوجه‌فرنگی، کاهو، هویج، میوه‌ ها و یا لقمه‌ هایی که در منزل تهیه شده‌اند مانند نان و پنیر و سبزی مصرف شود.

دکتر اکبری یادآوری کرد: به خاطر داشته باشید که با پیروی از یک الگوی غذایی سالم در محیط کار نه تنها از اضافه وزن و چاقی، ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، دیابت و سایر بیماری‌ها پیشگیری کرده‌اید، بلکه با بهبود عملکرد و افزایش بازده کاری موجبات ارتقاء خود را در محیط کار نیز فراهم می‌کنید.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15905
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید