نکات کلیدی پیشگیری از مسمومیت در کودکان
رئیس گروه مدیریت خطر و بلایای معاونت بهداشتی با بیان اینکه حوادی مانند شوینده های خانگی و دارو ها در خانه می توانند در کودکان مسمومیت ایجاد کنند، گفت: بیشتر موارد مسمومیت ها شامل مسمومیت با دارو، محصولات خانگی و لوازم آرایشی هستند
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی مهندس اسماعیل حاتمی با بیان این که کافی نیست که در خانه شما مواد شیمیایی فقط برچسب های هشدار دهنده را داشته باشند زیرا کودکان کنجکاو و فعال هستند و اغلب سعی می کنند هر چیزی را که به دست می آورند بخورند یا بیاشامند. ادامه داد: نکات کلیدی وجود دارد که نیاز است مورد توجه قرارگیرد.
وی اعلام کرد: داروها و مواد سمی مانند محلول های شوینده را در بسته بندی های اصلی خود و در جایی که کودکان آن ها را نبینند و به آنها دسترسی نداشته باشند نگهداری کنید.
وی ادامه داد: شماره تلفن پزشک خانواده خود را در دفترچه تلفن و در جایی در دسترس داشته باشید، اگر فکر می کنید کودک مسموم شده اما بیدار و هوشیار است با پزشک تماس بگیرید. اگر کودک شما تنفس ندارد یا هوشیار نیست می توانید در تمام روزهای هفته و به صورت شبانه روزی به اورژانس 115 تلفن بزنید.
وقتی به کودکان دارو می دهید برچسب دارو و همه هشدارهای روی بسته دارو را بخوانید و داروهای غیر قابل استفاده، داروهایی که نیاز ندارید، یا داروهای تاریخ گذشته را به روش ایمنی و صحیح از بین ببرید. برای از بین بردن داروها آن ها را نزد داروساز محل ببرید تا به طور ایمن معدوم شوند و یا با تفاله چای یا زباله ها مخلوط کنید و درو بریزید.