parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/11/25 - 11:22
  • - تعداد بازدید: 39
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZJ5a

مواد مغذی موجود در غذاها کدام ها هستند

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان مواد مغذی موجود در غذاها را برشمرد و گفت: آنتی اکسیدان ها، انواع ویتامین از جمله مواد مغذی موجود در مواد غذایی هستند.

«نسرین علیزاده» در گفت و گو با وبدا؛ با بیان اینکه آنتی اکسیدان ها از جمله مواد مغذی هستند که مانع از

آسیب سلول ها و بافت ها می شوند و می توانند از بروز تغییرات سلول های بدخیم جلوگیری کنند، افزود:

میوه و سبزی بهترین منابع آنتی اکسیدان هایی مانند بتاکاروتن (رنگدانه های گیاهی)، ویتامین C، ویتامین E و سلنیوم هستند. بهترین راه تامین مواد آنتی اکسیدان استفاده از میوه و سبزیجات تازه است نه مصرف مکمل ها و ویتامین ها.

وی با اشاره به ویتامین A و بتاکاروتن ادامه داد: ویتامین A هم در منابع غذایی گیاهی و هم حیوانی وجود دارد و بتاکاروتن نوعی آنتی اکسیدان مرتبط با ویتامین آ است. این ویتامین برای حفظ سلامتی بافت ها ضروری بوده

و خطر سرطان را کاهش می دهد.

وی اضافه کرد: اگر چه خوردن سبزی های برگ سبز و زرد و میوه های رنگی حاوی بتاکاروتن (اسفناج، هویج، مرکبات، زردآلو، طالبی، کدوتنبل و انبه) می تواند کمک کننده باشد از مصرف مکمل های بتاکاروتن به مقدار زیاد باید خودداری کرد چرا که مصرف بیش از اندازه آن خطرناک و مضر است.

«علیزاده» عنوان کرد: ویتامین C نیز که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات خصوصا مرکبات وجود دارد، رابطه ای با کاهش خطر بروز سرطان دارد، اما مصرف ویتامین ث به صورت مکمل باعث کاهش خطر بروز سرطان نشده است.

وی با بیان این که ویتامین E یا آلفاتوکوفرول فعال ترین نوع ویتامین «ای» و یک آنتی اکسیدان قوی است، ادامه داد: روغن جوانه گندم و آفتابگردان، مغزعا مانند بادام و سبزی های برگ سبز از منابع ویتامین ای هستند.

وی با بیان این که سلنیوم یک ماده معدنی است که در فعالیت آنتی اکسیدانی بدن نقش دارد، افزود: برخی از مطالعات نشان می دهد که مصرف سلنیوم می تواند خطر بروز سرطان ریه، کولون و پروستات را در انسان کاهش دهد.

وی یادآوری کرد: البته برای تایید آن باید مطالعات بیشتری انجام شود. مصرف مقادری زیاد مکمل سلنیوم توصیه نمی شود زیرا فاصله بین مقادیر سمی و بی خطر آن کم است. حداکثر میزان سلنیوم در مکمل ها نباید از 200 میکروگرم در روز بیشتر باشد.

وی اضافه کرد: غذاهای دریایی، گوشت، جگر و بادام هندی منبع خوبی از سلنیوم هستند.

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15546
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید