مضرات مصرف زیاد نمک
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی مضرات مصرف نمک را برشمرد و گفت: رفع کلسیم از بدن یکی از مضرات مصرف زیاد نمک است که نتیجه آن بیماری های استخوان مانند پوکی استخوان است.
نسرین علیزاده در گفت و گو با وبدا؛ با بیان اینکه تغذیه صحیح نقش موثری در سلامت بدن و استحکام استخوان ها دارد، خاطرنشان کرد: رژیم غذایی نامناسب، مصرف زیاد نمک، کاهش فعالیت بدنی به تدریج موجب کاهش دریافت کلسیم و استحکام استخوان ها می شود
وی مصرف منابع کافی پروتئین و املاح را برای حفظ سلامت استخوانها ضروری دانست و دریافت مقادیر کافی کلسیم همراه با فعالیت بدنی را باعث بالا رفتن ذخیره استخوانی کلسیم عنوان کرد.
وی با اشاره به نقش مهم مصرف لبنیات به عنوان منبع خوب و غنی از کلسیم، عنوان کرد: بزرگسالان روزانه به هزار تا هزار و 200 میلی گرم شیر برای تامین کلسیم بدن نیاز دارند، همچنین می توان کلسیم را از غذا و فرآورده های حاصل از شیر نیز دریافت کرد.
وی ویتامین D را یک ویتامین ضروری برای جذب کلسیم برشمرد و افزود: این ویتامین به جذب کلسیم و فسفر از روده کمک میکند و موجب به کارگیری این مواد معدنی در ساختمان استخوانها و دندانها می شود.
وی انواع حبوبات ( نخود و لوبیا، عدس، ماش )، سبزیهایی مانند جعفری، کلم پیچ، گل کلم، کلم بروکلی و پرتقال را منابع غذایی حاوی کلسیم برشمرد و بر استفاده از این مواد غذایی به مقدار کافی تاکید کرد.
وی افزود: مصرف آجیل ها و ماهی نیز مورد توصیه کارشناسان است، در عین حال توصیه ها به عدم مصرف نوشبه های گازدار و غذاهای ناسالم مانند تنقلات و محصولات فرآوری شور و پرنمک تاکید دارد.