parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1398/09/10 - 12:00
  • - تعداد بازدید: 39
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZSCa

مصاحبه با دکتر افشین دلشاد معاون بهداشتی در روز جهانی مبارزه با ایدز

مصاحبه روابط عمومی با دکتر افشین دلشاد معاون بهداشتی در روز جهانی مبارزه با ایدز 10 آذر ماه 98

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی : به مناسبت روز جهانی مبارزه با ایدز 10 آذر ماه دکتر دلشاد معاون بهداشتی دانشگاه  در خصوص این بیماری فرمودند : اچ آی وی یک بیماری عفونی است که در حالت معمول نسبت به سایر بیماریهای عفونی از قدرت همه گیری خیلی پائین تری برخوردار است و قاعدتا از بعد اجتماعی بیماری خطرناکی نباید باشد و جز بیماریهای عفونی است که تا مدت های طولانی و در صورت مراقبت و درمان حتی تا آخر عمر فرد بدون علامت بوده و ضمن آنکه در روابط معمول اجتماعی خطری برای سایرین ندارد خودش هم می تواند زندگی معمولی داشته باشد . و بعد از آن هم اگر تحت درمان قرار گیرد باز علائم بیماری برطرف می شود و فرد مجددا می تواند زندگی معمولی داشته باشد .

وی همچنین فرمودند : تعداد مبتلایان شناخته شده به ویروس HIV در استان از 102 نفر گذشت که از این تعداد 61 نفر زنده که  53 نفر دارای پرونده فعال می باشند 87 درصد این افراد تحت درمان هستند.  32 نفردر اثر این بیماری  در استان فوت شده اند و 9 نفر به دلایلی از استان کوچ کرده اند.

دکتر دلشاد افزود: درمان، سلاح بسیار خوبی جهت پیشگیری از ابتلا به ایدز است.

وی ادامه داد: اوضاع HIV در جهان اوضاع خوبی نیست و تعداد مبتلایان به بیماری ایدز رو به افزایش است؛ بنابراین باید به سراغ گروه‌های پرخطر برویم و آنها را به دادن آزمایش HIV  ترغیب کنیم.

دکتر دلشاد  افزود: انتقال ویروس HIV از راه تماس جنسی در کشور رو به افزایش است و متاسفانه شاهد این هستیم که شتاب ابتلا به بیماری ایدز از شتاب ما در جهت درمان بیشتر است و باید کار بزرگی در جهت پیشگیری از این بیماری انجام دهیم. ما متعهد شدهایم که در طول این سالها 90 درصد از کل مبتلایان را شناسایی کنیم، 90 درصد از این تعداد را تحت درمان قرار دهیم و 90 درصد نیز در ادامه درمان استمرار داشته باشند.

وی عنوان کرد: خوشبختانه بسیاری از خدمات ارائه‌شده رایگان هستند که البته این به تنهایی کافی نیست و به موازات آن، خدمات باید با کیفیت نیز باشد.

وی با اشاره به برنامه جامع آموزش و مراقبت از نوجوانان و جوانان گفت: هدف از این برنامه نوجوانانی هستند که به مدرسه نمی‌روند، با والدینشان زندگی نمی‌کنند، رفتار پرخطر جنسی دارند، درگیر اعتیاد هستند، سرپناه مناسب ندارند و دارای شغل مناسب نیز نیستند.

دکتر افشین دلشاد در خصوص دادن مشاوره به مردم از طریق مراکز مشاوره با بیماریهای رفتاری و مراجعه معتادان تزریقی به مراکز DIC در شهرستان های استان تأکید نمودند ایشان به رایگان بودن خدمات در این مراکز نیز اشاره داشتند.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 14300
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید