غذاهایی كه مادر در دوران بارداری مصرف می كند تاثیر زیادی بر عملکرد مغز فرزندش دارد.
قسمت عمده مغز در دوران جنينی از اسيدهای چرب امگا 3 شكل می گيرد و اين اسيدهای چرب، نقش بسيار مهمی در تقويت حافظه و ضريب هوشی افراد دارد.
وی عنوان کرد: اگر تغذيه مادر هنگام بارداری و بخصوص در سه ماهه اول مناسب باشد و به مقدار كافی از منابع امگا 3 مانند ماهی، گردو و سبزی های برگ سبز تيره استفاده كند، می توان اميدوار بود فرزندش در آينده ضريب هوشی و حافظه خوبی داشته باشد.
علیزاده ادامه داد: علاوه بر دوران جنينی، تغذيه در دو سال اول زندگی نيز موثر است؛ يكی از نكات مهمی كه در اين دو سال بايد مورد توجه قرار گيرد، مصرف مقادير كافی منابع آهن است و كودكانی كه در دو سال اول زندگی، قطره آهن مصرف نمی كنند يا دچار كمخونی و فقرآهن هستند، ممكن است در انجام كارهای ذهنی و حتی يادگيری در مقاطع تحصيلی با مشكل روبهرو شوند.
وی تاکید کرد: آهن در دو سال اول زندگی انسان، حكم اكسيژن را دارد و به هيچوجه نبايد از مصرف آن غافل شد؛ در دو سال اول، قسمت عمده آهن مورد نياز بدن از طريق مكملها دريافت می شود و به همين دليل نبايد در اين روند وقفهای ايجاد كرد.
علیزاده یادآور شد: كمبود آهن و زياد بودن آن، هر دو می تواند دردسرساز شود و تاثيرات نامطلوبی بر حافظه افراد می گذارد، بنابراين توصيه می شود خانمها حتما سالی یک مرتبه ميزان آهن خونشان را كنترل كنند همچنین پس از 50 سالگی در صورتی كه از ميزان آهن خونتان اطلاعی نداريد، خودسرانه از مكملهای حاوی آهن استفاده نكنيد