parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/04/05 - 08:47
  • - تعداد بازدید: 25
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Ztca

غذاهایی برای تابستانی خنک

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: با گرم شدن هوا رعایت تغذیه مناسب و استفاده از آن دسته از مواد غذایی که می توانند بدن شما را در برابر گرما محافظت کنندامری ضروری است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی، نسرین علیزاده افزود: گرما زدگی و فرسودگی ناشی از گرما از بیماری های مرتبط با گرما هستند که در اثر کم آبی طولانی مدت اتفاق می افتند و در صورت عدم درمان می تواند اثرات مخربی داشته باشد، از این رو مصرف غذاهایی که به شما کمک می کنند وضعیت مایعات را معتدل و از کمبود آب بدن جلوگیری کنید، ضروری است.

وی به چند ماده غذایی که ممکن است در روزهای گرم کمک کننده باشد اشاره و بیان کرد: خیار 95 درصد آب دارد و مناسب برای کسانی است که درتابستان وزن از دست می دهند، خیار سیستم گوارش را به خوبی هیدراته نگه می دارد و پوست غنی از ویتامین C و آنتی اکسیدان آن بدن شما را در برابر رادیکال های آسیب رسان محافظت می کند. می توان خیار را به شکل سالاد با سبزیجات دیگر، به صورت سوپ یا آب میوه تهیه کرد.

وی ادامه داد: با افزایش دمای بسیار گرم، همه ما احساس می کنیم به ماده غذایی شیرین و آبدار نیاز داریم و چه چیزی بهتر از هندوانه است، هندوانه ترشح  عرق را تحریک می کند و در نتیجه امکان گرمازدگی را از شما دور می کند. بنابراین، یک تکه هندوانه برای مواجهه پیروزمندانه با گرما به غذایتان اضافه کنید.

وی اضافه کرد: ما همیشه در مورد برگ ریحان که ماده اصلی برای پستو است شنیده ایم اما آیا می دانید بذرها به ویژه در تابستان به همان اندازه مهم هستند؟، بذرها دارای اثر خنک کنندگی خاصی بر روی بدن هستند و از این رو، خصوصاً پس از ورزش و در دمای مرطوب توصیه می شود. می توانید این دانه ها را به آب خنک اضافه کنید یا در تهیه از آنها استفاده کنید.

وی خاطرنشان کرد: آیا توجه کرده اید که در طول تابستان تمایل بیشتری دارید که بستنی نعنایی بخورید یا از شربت های نعنایی استفاده کنید؟ دلیل این امر این است که نعناع حاوی ترکیبی است که طعم خنکی را به غذا اضافه می کند، شگفت آور نیست؟ بنابراین، همیشه غذاهای سرد را انتخاب نکنید بلکه می توانید چای نعناع بخورید تا تابستان را شکست دهید.

علیزاده گفت: استفاده از 2-3 چوب کرفس برای تامین تمام مواد مغذی حیاتی لازم برای حفظ تعادل الکترولیت در بدن کافی است. می توانید آن را در سالاد استفاده کنید و یا با یک قاشق غذاخوری روغن امخلوط کرده و از خوردن آن لذت برد.

وی یادآوری کرد:ماهی قزل آلا اسیدهای چرب امگا 3 را فراهم می کند که به هیپوتالاموس شما کمک می کند، یعنی بخشی از مغز که مسئول کنترل دمای بدن ، گرسنگی و تشنگی است. در صورت فرسودگی ناشی از گرما، عملکرد هیپوتالاموس به دلیل ناتوانی بدن در آزاد کردن گرما از طریق تعریق ، به صدا در می آید. از این رو، در صورت عملکرد قوی هیپوتالاموس ، می توان از شدت اثر گرما و فرسودگی گرمایی جلوگیری کرد.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15931
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید