عوامل خطر بیماری های قلبی و عروقی
مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی مطالبی را در خصوص بیماری قلبی و عروقی ارائه و اعلام کرد: عوامل خطر اصلی بیماریهای قلبی و عروقی و سکته مغزی شامل مصرف دخانیات و الکل، رژیم غذایی ناسالم، کم تحرکی هستند که به نوبه خود در افراد به شکل فشار خون بالا، قند خون بالا و کلسترول خون بالا، اضافه وزن و چاقی و خطرات تخریب کننده سلامت قلب بروز می کنند.
به گزارش وبدا؛ دکتر «فلوریا انفرادی» با بیان این که در حال حاضر بیماری قلبی عروقی اولین علت مرگ در دنیا و همچنین در کشوراست، افزود: تقریبا 18.5 میلیون نفر در سراسر دنیا به علت بیماری قلبی_ عروقی فوت می کنند که ۳١ % کل مر گ های جهانی و نیمی از مرگهای ناشی از بیماریهای غیر واگیر است و اکثریت این مرگها ناشی از بیماری کرونر قلب است که به شکل حمله های قلبی و سکته مغزی ظاهر می شود.
وی با بیان این که افراد باید بدانند چگونه می توانند با انتخاب شیوه زندگی سالم و چند تغییر ساده سلامت قلب خود را حفظ کنند، خاطرنشان کرد: اقداماتی مانند مقابله با فشار های روانی، کاهش فشار خون، رژیم غذایی سالم و فعالیت بدنی از جمله این شیوه هاست.
دکتر انفرادی، ابراز کرد: دولت ها نیز باید بدانند اقداماتی که برای سلامت قلب انجام می شود در سطح گسترده به سلامت نوع بشر و ایجاد دنیای با عدالت کمک می کند.
وی با بیان این که اقدامات آموزشی و پیشگیرانه توسط مراکز بهداشتی انجام می شود، ادامه داد: مردم می توانند با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی با انجام خطر سنجی ( تن سنجی، انجام آزمایشهای مورد نیاز، بررسی وضعیت تغذیه و فعالیت بدنی ) میزان خطر سکته قلبی در ده سال آینده را تخمین زده و با اصلاح سبک زندگی میزان خطر را کاهش دهند.