شاخص پوسیدگی دندان درکودکان 12 ساله استان نسبت به میانگین کشوری پایین تر است
شاخص پوسیدگی دندان درکودکان 12 ساله استان نسبت به میانگین کشوری پایین تر است
براساس آخرین سرشماری سلامت دهان ، شاخص DMFT (نشان دهنده تعداد دندان های پوسیده ،کشیده شده و ترمیم شده ) درکودکان 12 ساله استان نسبت به میانگین کشوری پایین تر بوده است .
مدیر گروه بهداشت دهان ودندان معاونت بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه این شاخص نشان دهنده وضعیت بهداشت دندان یک جامعه است ، گفت : زمانی که شاخص را به اجزای تشکیل دهنده آن تقسیم می کنیم بیش از 90 درصد از این شاخص ها مربوط به دندان های پوسیده است.
دکتر « جمشید ربانی » تصریح کرد : علت پایین بودن شاخص DMFT کودکان 12 ساله دراستان نسبت به میانگین کشوری ، ارائه خدمات پیشگیری از پوسیدگی دندان برای تمام دانش آموزان زیر 14 سال دراستان می باشد .
ارائه این خدمات از سال 86 با هدف مقاوم سازی دندان ها در برابر پوسیدگی ، توسط کاردانان بهداشت دهان ودندان و پزشکان مراکز بهداشتی و درمانی استان درمدارس انجام می شود.
شایع ترین محل ایجاد پوسیدگی دندانی درشیارهای سطح جونده دندان است
شایع ترین محل های ایجاد پوسیدگی دندانی در شیارهای سطح جونده دندان های آسیا می باشد .
مدیر گروه بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه با بیان این مطلب گفت : شیارهای عمیق سطح جونده دندان های آسیا تنها با مسواک زدن تمیز نمی شوند اما زمانیکه شیارهای عمیق با فیشورسیلنت (شیارپوش ) مسدود می شوند ، سطح دندان با مسواک زدن راحت تر تمیز می گردد.
دکتر « جمشید ربانی » در ادامه افزود : فیشورسیلنت ماده ای است تقریبا هم رنگ دندان که شیارهای عمیق و سالم سطح جونده با آن پوشانده می شود و بدین ترتیب شیارها ، کم عمق می گردند.
ایشان تصریح کرد : جلوگیری از تجمع مواد غذایی در شیارها و فرورفتگی های عمیق سطح جونده دندان های تازه رویش یافته و متعاقب آن جلوگیری از پوسیدگی سطح جونده دندان از فواید استفاده از این ماده است.
دکتر « ربانی » درخصوص دندان هایی که میتوان از فیشورسیلنت استفاده کرد اظهارداشت : معمولا در اولین دندان دائمی کودک که درسن 6 سالگی رویش می یابد اولین دندان آسیای بزرگ است و دومین دندان آسیای بزرگ که حدود سن 12 سالگی رویش می یابد با نظر دندانپزشک فیشور سیلنت را می توان به کار برد .
به گفته وی برای سایر دندان ها نیز با نظر دندانپزشک می توان فیشورسیلنت (شیارپوش ) را انجام داد .
وارنیش فلوراید پوسیدگی دندان را از25 تا 75 درصد کاهش می دهد
وارنیش فلوراید تراپی پوسیدگی دندان را از 25 تا 75 درصد کاهش می دهد .
مدیر گروه بهداشت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه با بیان این مطلب گفت : وارنیش فلوراید ماده ای نیمه مایع ، چسبنده و حاوی فلوراید است که در تماس با سطح دندان به تدریج فلوراید( ماده طبیعی که باعث افزایش مقاومت دندان ها دربرابر پوسیدگی می شود ) آزاد می کند .
دکتر « جشمید ربانی » در ادامه افزود : استفاده از وارنیش فلوراید محدودیت سنی ندارد و در کودکانی که دارای ریسک پوسیدگی متوسط یا بلا هستند بانظر پزشک می توان با تعداد دفعات بیشتر استفاده کرد.
ایشان با اشاره به اینکه به صورت معمول وارنیش فلوراید تراپی حداقل هر شش ماه یک بار برای کودکان توصیه می شود ،تصریح کرد : به دلیل کاربرد ایمن ، بی خطر وبدون عوارض وارنیش فلوراید می توان آن را در کودکان زیر 3 سال نیز استفاده نمود .