parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/05/07 - 00:00
  • - تعداد بازدید: 16
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZzSa

رسانه ها در نحوه انعکاس اخبار خودکشی به دستورالعمل وزارت بهداشت استناد کنند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: نحوه گزارش رسانه ها درباره خودکشی می تواند خطر خودکشی های تقلیدی را کاهش یا افزایش دهد بنابراین رسانه ها در نحوه انعکاس اخبار خودکشی باید به دستورالعمل وزارت بهداشت استناد کنند.

به گزارش پایگاه خبری وبدا، دکتر افشین دلشاد اظهار کرد: خودکشی مشکل عمده بهداشت عمومی است که پیامدهای عاطفی، اجتماعی و اقتصادی بسیاری به دنبال دارد و هر مرگ ناشی از خودکشی حداقل 6 نفر را مستقیما تحت تاثیر قرار می دهد.
وی بیان کرد: عوامل مرتبط با خودکشی و اقدام به خودکشی در جهت پیشگیری از آن متعدد و پیچیده اند اما شواهد متعددی نقش رسانه ها را در تقویت یا تضعیف اقدامات پیشگیری از خودکشی تائید کرده اند.
دلشاد ادامه داد: رسانه ها با تامین طیف وسیعی از اطلاعات با سرعت انتشار بالا نقش مهمی در اجتماع بشری ایفا می کنند، رسانه ها می توانند تاثیر جدی بر نگرش، اعتقاد و رفتار مردم بگذارند بنابراین لازم است در تهیه و انتشار اخبار مرتبط با سلامت جسمی، روانی و اجتماعی جامعه توصیه ها و شواهد علمی در خصوص نحوه انعکاس اخبار رعایت شود.
وی با بیان اینکه نحوه گزارش رسانه ها درباره خودکشی می تواند خطر خودکشی های تقلیدی (الگوبرداری) را کاهش یا افزایش دهد، افزود: خودکشی شاید غم انگیزترین روش ختم زندگی یک فرد محسوب شود و افراد برای اقدام به خودکشی مردد هستند و مطمئن نیستند که می خواهند بمیرند و یکی از عواملی که ممکن است افراد مستعد و در معرض خطر را به سمت خودکشی سوق دهد انتشار نامناسب اخبار خودکشی در رسانه ها است.
دلشاد با تاکید بر اینکه رسانه ها در نحوه انعکاس اخبار خودکشی باید به دستورالعمل وزارت بهداشت استناد کنند، گفت: بایدها در انتشار اخبار خودکشی این است که اطلاعات دقیق درباره محل های دریافت کمک ارائه شود و در هنگام گزارش خودکشی افراد مشهور، جانب احتیاط رعایت شود همچنین در هنگام انتشار اخبار اقدام به خودکشی به تاسف انگیز بودن آسیب های جسمی وارده به فرد مانند آسیب مغزی، معلولیت های حرکتی و ... اشاره شود.
وی سپس به نبایدهای انتشار اخبار خودکشی اشاره کرد و گفت: رسانه ها اخبار مربوط به خودکشی را برجسته نکنند و از تکرار آنها خودداری کنند همچنین از ادبیاتی که باعث حساس شدن مردم یا عادی سازی پدیده خودکشی می شود یا آن را راهکار سازنده ای در مقابله با مشکلات نشان می دهد استفاده نکنند.
دلشاد ادامه داد: رسانه ها از بیان جزئیات روش خودکشی، محل خودکشی، انتشار عکس و فیلم اقدام کننده خود داری کنند و با توجه به چند عاملی بودن پدیده خودکشی نباید به ذکر علت خودکشی پرداخت شود چرا که یافتن عوامل دقیق در افراد اقدام کننده نیازمند جستجوی روانشناختی است .
وی عنوان کرد: رسانه ها می توانند با تبلیغ وجود ظرفیت روانشناسان در مراکز خدمات جامع سلامت شهری در چهار شهرستان بجنورد، شیروان، مانه و سملقان و راز و جرگلان که بصورت رایگان و در ساعت اداری در حال ارائه خدمات شامل آموزش مهارت های زندگی، فرزند پروری، خود مراقبتی، پیشگیری از اعتیاد و ... هستند، نقش پیشگیرانه ای در خودکشی و اقدام به خودکشی افراد ایفاد کنند و مردم را به سمت حل مشکلات به شیوه صحیح و افزایش تاب آوری سوق دهند.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 14626
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید