راه اندازی تیم سیار مستقل از مراکز کاهش آسیب
کارشناس سلامت روان موظف است جلسات ماهانه ای با حضور تیم سیار در خصوص نقاط پر خطر تحت پوشش برگزار نماید
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی :
جمیله کوهی کارشناس پیشگیری از اعتیاد استان افزود در برنامه کاهش آسیب مصرف مواد ، امداد رسانی سیار: رویکردی است برای تماس با مصرف کنندگان تزریقی و غیر تزریقی که به مرکز کاهش آسیب مراجعه نمی کنند .
وی خاطرنشان کرد رویکرد برنامه به گونه ای است که خدمات در محل تجمع این افراد در دسترس قرار گیرد و به آنها بسته ای از خدمات شامل اطلاعات ، آموزش و وسایل بهداشتی ارائه می گردد تا رفتارهای پر خطر این دسته افراد از نظر بهداشتی ایمن گردد .
وی در ادامه گفت استاندارد خدمات کاهش آسیب ارائه شده توسط تیم سیار شامل خدمات آموزش گروه هدف ، آموزش رویکرد نوین اچ آی وی ، انجام تست اچ آی وی ،توزیع سرنگ و سوزن و وسایل تزریق ، ترغیب و توزیع استفاده از کاندوم ، جمع آوری و معدوم سازی سرنگ و سوزن ، غربالگری سل و ارجاع ، غربالگری بیماری های آمیزشی و ارجاع ، ارجاع جهت درمان با شبه مخدرها می باشد .
وی افزود لوازم بهداشتی مرتبط از جمله سرنگ و سوزن ، پد الکلی ، کاندوم ، آب مقطر، ست پانسمان از طریق مرکز بهداشت شهرستان مربوطه تهیه و در اختیار تیم سیار قرار می گیرد .
وی اشاره به وظایف کارشناس ستادی سلامت روان شهرستانها داشت که از جمله شناسایی مناطق پر خطر و مسئولیت نظارت بر تیم ، جلسات هماهنگی ماهانه با کارشناسان ، پایش برنامه منطبق با استانداردها، تایید ثبت الکترونیک خدمات کاهش آسیب می باشد
وی در ادامه دیگر وظایف کارشناس ستادی افزود هماهنگی لازم با بهداشت محیط جهت امحاء سفتی باکس های جمع آوری شده حاوی سرنگ و سوزن آلوده .هماهنگی لازم برای افراد شناسایی شده توسط تیم سیار جهت دریافت خدمات تکمیلی همچون سرپناه شبانه ، دسترسی به مناطق خدمات دولتی درمان اختلالات مصرف مواد ، مراکز خدمات جامع سلامت ، مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری و ... می باشد
وی در پایان تاکید نمود کارشناس سلامت روان موظف است جلسات ماهانه ای با حضور تیم سیار در خصوص نقاط پر خطر تحت پوشش برگزار نماید .