دیابت و بروز بیماریهای قلبی و عروقی
مدیرگروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه بیماری قلبی و عروقی علت بسیاری از مرگها در افراد دیابتی است، افزود: اگر دیابت بدون تشخیص و درمان باقی بماند میتواند افراد را در معرض خطر بیشتری در برابر این بیماریها قرار دهد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی، دکتر فلوریا انفرادی با اشاره به اینکه بیماریهای قلبی عروقی، نخستین علت مرگ و میر در ایران و جهان به شمار میرود، اظهار کرد: بیش از 60 درصد خطر حوادث قلبی و عروقی مربوط به ریسک فاکتورهای قابل اصلاح ابتلا به این بیماریهاست.
وی با اشاره به اینکه فشار خون بالا، سیگارکشیدن، بیماریهای قندی، چربی بالا و اضافه وزن، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را به مراتب بالا میبرد خاطرنشان کرد: اصلاح سبک زندگی بیش از 60 درصد حوادث قلبی و عروقی را کم میکند، پیشگیری اولیه بسیار مقرون به صرفه تر از مداخلات ثانویه یا اعمال جراحی است.
وی با اشاره به اینکه مرگ ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی کماکان رتبه اول علل مرگ و میر در ایران و جهان را به خود اختصاص داده، گفت: حملههای قلبی مسئول نیمی از بیماریهای غیرواگیر و اولین عامل مرگ و میر در دنیاست و سالانه میلیونها نفربه علت این بیماری فوت میکنند.
دکتر انفرادی با اشاره به اینکه اصلاح سبک زندگی و عادات غذایی باید قبل از 20 سالگی یا حتی در نوجوانی انجام شود، هشدار داد: اگر اصلاح سبک زندگی، تغذیه و ورزش کردن دیرتر از حد معمول انجام شود میتواند منجر به ابتلای مادامالعمر به بیماری قلبی و عروقی شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه سن حوادث قلبی و عروقی و مرگ و میر ناشی از آن بسیار پایین آمده است، اضافه کرد: مهمترین روش پیشگیری، عدم ابتلا و کاهش مرگ و میر، اصلاح سبک زندگی مثل کنترل فشار خون، دیابت، تحرک و عدم استعمال دخانیات است.
فشارخون بالا، سلامت قلب شما را نشانه میگیرد
این مسئول فشارخون بالا را یکی از عوامل خطر اصلی بیماری قلبی عروقی دانست و افزود: این عامل به عنوان قاتل خاموش نامیده می شود، چون معمولا هیچ علائم هشدار دهنده ای ندارد و بسیاری از افراد متوجه ابتلا به این بیماری نمیشوند.