parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/06/19 - 00:00
  • - تعداد بازدید: 22
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZUSa

خودکشی یک بیماری نیست بلکه پیامد بسیاری از مشکلات اجتماعی است .

روز جهانی پیشگیری از خودکشی فرصتی است برای یادآوری آسیب اجتماعی (اقدام به خودکشی و خودکشی )

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی :

کارشناس سلامت روان معاونت بهداشتی گفت : خودکشی یک رفتار پیچیده است که در نتیجه تعامل عوامل متعدد ارثی ، ژنتیک ،روانی ، فرهنگی ، محیطی و اجتماعی رخ می دهد . افکار خودکشی در بسیاری از اقشار مردم از جمله جوانان ، مردان و زنان مسن در مواقع بحران دیده می شود .

لنگری در ادامه گفت : عدم توجه کافی به افکار خودکشی در افراد ممکن است اقدام به خودکشی را به همراه داشته باشد ،

وی افزود : مهمترین اصل در پیشگیری از خودکشی آموزش خود مراقبتی به عموم مردم است . 

وی در پاسخ به سوال اگر افکار خودکشی دارم چه کاری می توانم انجام دهم گفت : اگر افکار خودکشی دارید و احساس تنهایی می کنید و یا حس می کنید که هیچ کس نمی تواند به شما کمک کند و یا اینکه کسی به شما اهمیت نمی دهد باید بدانید که  افکار خودکشی قابل بررسی و درمان هستند و همچنین موقتی و زودگذر . و افراد می توانند با مراجعه به پزشک و روانشناس مستقر در مراکز خدمات جامع سلامت از خدمات درمان اختلالات روان توسط پزشک و آموزش های روانشناختی به منظور مدیریت افکار خودکشی ، و پیدا کردن راهکارهای برای مشکلات شما کمک کنند . 

وی در پاسخ به سوال در مورد شخص دیگری که افکار خودکشی دارد نگران هستند برای کمک چه کاری می توانم انجام دهیم گفت : اگر نگران دوست ، همسر یا خویشاوندان خود که افکار خودکشی دارند هستید مهمترین کاری که می توانید انجام دهید گوش دادن به آنها و اجازه برون ریزی احساسات و افکارشان است . آنها را مجاب کنید از پزشک ، روانپزشک و روانشناس کمک بگیرند بگویید که در این مسیر همراهشان خواهید بود . مرتب به آنها سر بزنید تا نشان دهید واقعا برای شما اهمیت دارند .

لنگری در ادامه خاطرنشان کرد : اعضای خانواده برای یکدیگر وقت بیشتری در نظر بگیرند با توجه به اینکه بیشترین میزان خودکشی و اقدام به خودکشی بین سنین 15 تا 35 سال می باشد در این سن هویت افراد شکل می گیرد و اگر مشکل ارتباطی با خانواده خود داشته باشند دچار مشکل می شوند . امروزه با ضعف مهارت های ارتباطی در بیشتر خانواده ها مواجه هستیم . در بسیاری از موارد نوجوان و جوانی که اقدام به خودکشی نموده است قبل از اقدام فکر خود را به دیگران از جمله اعضای خانواده گفته اند اما این موضوع از طرف آنها جدی گرفته نشده یا به آن بی توجهی شده .

وی در مورد باورهای غلط در خصوص خودکشی گفت :

به طور مثال یک باور غلط این است که کسانی که راجب خودکشی صحبت می کنند خودکشی نمی کنند ولی در حقیقت بیشتر کسانی که خودکشی می کنند هشدارهای جدی در مورد تصمیم خود به یکی از اعضای خانواده و حتی پزشک را عنوان کرده اند . باور غلط دیگر در بین مردم خودکشی قابل پیشگیری نیست در صورتی که بسیاری از خودکشی ها قابل پیشگیری بوده و این امر توسط افراد خانواده ، مشاورین مدارس ، و دوستان می تواند قابل شناسایی و پیشگیری بوده . باور غلط دیگر خودکشی پاسخی قابل انتظار و طبیعی در مقابل مشکلات و استرس هاست در صورتی که خودکشی نتیجه غیر طبیعی افراد در پاسخ به مشکلات می باشد . باور غلط دیگر خودکشی بدون هشدار رخ می دهد در صورتی که این افراد به اندازه کافی نشانه هایی از خود بروز می دهند . که این امر نیازمند این است که خانواده ها و متخصصین حساسیت بیشتری نسبت به موضوع داشته باشند .  

وی در پایان گفت : یک دقیقه وقت بگذارید یک زندگی را تغییر دهید .  اینکه می گوییم خودکشی قابل پیشگیری است تنها شعار نیست و می توان از خودکشی پیشگیری کرد روانشناسان ما در مراکز خدمات جامع سلامت در ساعات اداری و به صورت رایگان آماده ارائه خدمات به کلیه همشهریان عزیز می باشند .

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 14644
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید