parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/03/20 - 12:30
  • - تعداد بازدید: 34
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Zxba

خطرات دود دسته دوم

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه مقداری از دود سیگار و قلیان در فضا پراکنده شده و وارد ریه فرد سیگاری نمی شود را دود دسته دوم گویند، اعلام کرد: مواجهه منظم با دود دست دوم احتمال بیماریهای ریوی را ۲۵ درصد و بیماریهای قلبی را ۱۰ درصد افزایش می دهد.

دکتر محمدرضا اکبری در گفت و گو با وبدا، با بیان اینکه در واقع کودکان در مقایسه با بزرگسالان سهم بیش تری دود دسته دوم را جذب می کنند، خطرنشان کرد: دستگاه های تهویه هوا، سیگار کشیدن در یک سمت خانه یا باز کردن پنجره خانه را از این دود خطرناک عاری نمی کند.

وی با بیان این که سیگار تاثیر فوری و دراز مدت بر سلامت دارد، گفت: ترک سیگار در هر زمانی خطرها و پیامدهای بلند مدت را کاهش می دهد، بنابراین هیچگاه برای ترک آن دیر نیست.

وی افزود: سیگار کشیدن خطر بیماری قلبی، سکته مغزی، مشکلات گردش خون، فشار خون بالا، برونشیت مزمن، التهاب مجاری تنفسی، عفونت ریه، سرماخوردگی، سرطان ریه، کلسترول بالا، چربی خون بالا، سرطان دهان گلو و حنجره، سرطان لوزالمعده، سرطان کلیه و مثانه، زخم معده، بیماری التهابی روده، پوسیدگی دندان، بیماری لثه، پوکی استخوان، مشکلات خواب، آب مروارید، بیماری تیروئید و ..را افزایش می دهد.

وی اضافه کرد: در زنان سیگار کشیدن خطرهای سرطان گردن رحم، مشکلات قاعدگی، مشکلات باروری، سقط جنین و در مردان اختلال نعوظ و  مشکلات باروری را افزایش می دهد.

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15878
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید