خطر فشار خون و افزایش مصرف نوشابه ها
مدیرگروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی با بیان اینکه مصرف نوشابه و نوشابه های رژیمی و ارتباط آنها با سلامت در طی چندین مطالعه مورد بررسی قرار گرفته است، اعلام کرد: در یک مطالعه آینده نگر ارتباط مصرف نوشابه های عادی و و نوشابه های رژیمی با فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در نمونه ای از بزرگسالان مکزیکی بررسی شده است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی، نسرین علیزاده با بیان اینکه در این مطالعه از دادههای مطالعه کوهورت کارکنان بهداشتی از سال 2004 تا 2018 استفاده شده است، ادامه داد: مصرف نوشابه های معمولی و نوشابه های بدون کالری با یک پرسشنامه بسامد خوراک نیمه کمی مورد ارزیابی قرار گرفت، یافته ها حاکی از آن بود که افزایش یک وعده مصرف نوشابه هر روز با افزایش 2.08 میلیمتر جیوه در فشار خون سیستولیک و 2.09 میلی متر جیوه در فشار خون دیاستولیک در طی ده سال مرتبط است.
وی اضافه کرد: ارتباط قویتری بین مصرف نوشابه و فشار دیاستولیک در بین شرکتکنندگان با فشار خون بالا در مقایسه با افراد بدون فشار خون بالا در ابتدای مطالعه مشاهده شد. همچنین بر اساس یافته های این تحقیق هیچ گونه ارتباطی بین مصرف نوشابه بدون کالری با فشار خون یافت نشد. .نسرین علیزاده افزود بنابراین یافته های این تحقیق از این فرضیه حمایت می کند که مصرف نوشابه باعث افزایش فشار خون می شود.
وی خاطرنشان کرد: بنابراین سیاست های غذایی و توصیه ها برای محدود کردن مصرف نوشابه شاید بتوانند به کاهش فشار خون در سطح جمعیت کمک کنند.