ثبت 5 هزار مورد حیوان گزیدگی در شهرستان های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی
کارشناس بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از ثبت حدود 5 هزار مورد حیوان گزیدگی در شهرستان های تحت پوشش این دانشگاه خبر داد.
هادی نیستانی صبح امروز 4 دی ماه 1402 در گفتگو با پایگاه خبری وب دا، اظهار کرد:بحث حیوان گزیدگی موضوع با اهمیتی است و هاری مهم ترین بیماری است که از گزش حیوان به انسان منتقل میشود.
کارشناس بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی افزود: گر فردی دچار حیوان گزیدگی شود باید محل زخم و جراحت ها را شستشو کند و بلافاصله به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کند تا با انجام اقداماتی چون شست و شوی محل زخم، تزریق سرم و واکسن ضد هاری بتواند از ابتلای خود به این بیماری ویروسی جلوگیری کند، در غیر این صورت امکان دارد فرد با ابتلا به این بیماری جان خود را از دست دهد.
وی تصریح کرد: امکان انتقال هاری از تمام گوشتخواران و پستانداران مانند سگ ، گربه روباه، شغال، گرگ، کفتار و ساير حيوانات علفخوار چون گاو، گوسفند و بز، الاغ، اسب هم نیز جود دارد .
کارشناس بیماری های واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی بیان کرد: وی گفت: هر گاه انساني توسط حيوان هار گزيده شود و براي او اقدامات درمان پيشگيري انجام نشود، بعد از يك دوره مخفي از 10 روز تا دو سال (بطور معمول 2 تا 12 هفته و بطور متوسط 2-1 ماه) علايم هاري در او ظاهر ميشود كه مهمترين آنها ( تغيير حس در محل گاز گرفتگي بشكل احساس خارش و مورمور- سردرد- تب و بيقراري- دلهره و وحشت- تغيير خلق و رفتار- حالت تحريكپذيري شديد- ترس از نور- صدا و هوا كه در اثر كوچكترين تحريكي و ديدن آب بشدت تحريك شده حالت تشنج و حمله به اطرافيان در وی) می باشد.
نیستانی با بیان اینکه این بیماری قابل پیشگیری و درمان است، تاکید کرد: خوشبختانه این بيماري ویروسی به راحتي قابل پيشگيري است، به نحوي كه اگر شخصي مورد حیوان گزیدگی قرار گرفته باشد بابد بلافاصله و فوراً تحت اقدامات درمانی لازم قرار گيرد تا از ظهور علايم و بيماري در وي جلوگيري شود.
وی بیان داشت: شهروندان در صورت حیوان گزیدگی یا گزش توسط حیوانات جهت دریافت واکسن و خدمات پیشگیری از بیماری به مرکز بهداشت و یا بیمارستان مراجعه کنند.