parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/12/04 - 20:53
  • - تعداد بازدید: 29
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Zk6a

تومور حاملگی دهان چیست؟

مدیرگروه سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: حاملگی ممکن است منجر به ایجاد یک توده قرمز روشن با سطحی مشابه توت فرنگی روی سطح لثه در نواحی دندان های قدامی و همچنینی گاهی در نواحی خلفی شود که این حالت را تومور حاملگی می گویند.

دکتر «مهین یاهوئیان» در گفت و گو با وبدا، افزود: این اتفاق بیشتر در 3 ماه دوم بارداری رخ می دهد و به سرعت رشد می کند.

وی ادامه داد: پس از زایمان اغلب این حالت بر طرف می شود ولی ممکن است جراحی هم لازم شود. چنانچه در موقع جویدن غذا تومور بین دندان ها قرار گیرد به ناچار باید به طور اورژانسی حذف شود.

وی خاطرنشان کرد: به هر حال مراقبت های مرتب و رعایت بهداشت دهان و دندان برای پیشگیری و کنترل این حالت لازم است.

دکتر یاهوئیان با بیان اینکه اگر باردار هستید باید توجه بیشتری به بهداشت دندان ها و لثه هایتان بکنید زیرا سلامتی دهان و دندان ها می تواند سلامت کودکان را تحت تاثیر قرار دهد، ذکر کرد: به همین علت لازم است که در این دوران بیش از پیش از اصول بهداشتی دهان و دندان را رعایت کنید.

وی در پاسخ به این سوال که آیا درست است که گفته می شود به ازای هر حاملگی مادر یکی از دندان هایش را از دست می د هد و کلسیم لازم جنین از دندان های مادر تامین می شود، گفت: هر دوی این باورها اشتباه است. کلسیم مورد نیاز بدن توسط رژیم غذایی تامین می شود و کمبود کلسیم غذایی از طریق ذخیره استخوان ها جبران می شود، از دست دادن دندان هان ناشی از پوسیدگی دندان ها یا بیماری لثه است و بارداری هیچ تاثیر مستقیمی بر این موضوع ندارد.

وی افزود: بسیاری از خانم ها حین بارداری خصوصا در 3 ماه اول ویار دارند و همین آن ها را متمایل به خوردن شیرینی ها می کند و می دانیم که باکتری های دهان مواد قندی را تبدیل به اسید کرده منجر به پوسیدگی دندان می شود.

وی تاکید کرد: بنابراین چنانچه مراقبت های دهانی دندانی به درستی انجام نشود، خطر پوسیدگی بالا می رود، بنابراین نوشیدن آب پس از مصرف مواد غذایی و استفاده از دهانشویه ها و حداقل دو بار مسواک در روز مانع پوسیدگی خواهد شد.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15581
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید