parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/01/23 - 01:52
  • - تعداد بازدید: 18
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Z3Qa

توصیه های مصرف مواد غذایی در دوران نقاهت COVID-19

توصیه های مصرف مواد غذایی در دوران نقاهت بیماری کرونا

به گزارش روابط عمومی معاونهت بهداشتی : 

نسرین علیزاده مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی استان توصیه های مصرف مواد غذایی در دوران نقاهت کرونا را اینجنین بیان کرد : 

1- تامین مقادیر زیاد مایعات همچون آب ، آب میوه تازه طبیعی و آب سبزی های تازه طبیعی،چای کمرنگ ، آب گوشت یا آب مرغ به میزان حداقل 8 لیوان در روز به منظور رقیق کردن ترشحات مجاری هوایی 

2- مصرف انواع سوپ داغ ماننده سوپ سبزیجات ، بلغور جو ، بلغور جو دو سر و ... و آش های سبک مانند آش برنج و آش جو ، آش سبزیجات و ... 

3- مصرف روزانه میوه و سبزی تازه یا سبزیجات آب پز به صورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تامین ریز مغذی های لازم 

4- استفاده از مقادیر زیاد منابع غذایی و ویتامین آ که سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی می شود ، ماننده زرده تخم مرغ ، گوشت ماهی ، جگر و سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند کدو حلوایی ، هویچ ، فلفل ، فلفل دلمه ای زرد و نارنجی ، برگ های تیره مانند کاهو ، اسفناج و ... 

5- استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین ث ، به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن : مانند مرکبات و سبزیجات سبز رنگ مانند : فلفل دلمه ای به ویژه آب تازه میوه و سبزیجات ، میوه ها و سبزی ها یا آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه همراه سالاد که سبب افزایش اشتها می شود . 

6- استفاده از منابع غذایی پروتئین ، روی ، آهن ، سلنیوم ، که تقویت کنده سیستم ایمنی است . مانند گوشت مرغ ، تخم مرغ ،ماهی (سالمون ) ، میگو، حبوبات ، غلات کامل ، انواع مغز و ... و خشکبار حداقل دو وعده در روز 

7- استفاده از منابع کربوهیدارت پیچیده و نشاسته ای همچون برنج ، سیب زمینی ، و نان سبوس دار ، حداقل در یکی از وعده های غذایی روزانه 

8- استفاده از روغن گیاهی یا روغن نباتی شامل آفتاب گردان ، سویا ، پنبه دانه و زیتون ، کنجد ، کلزا به منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی در تهیه غذا ، جز روش سرخ کردن 

9- استفاه از عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرف 

10- استفاده از زردچوبه در تهیه غذا به علت خاصیت ضد التهاب آن 

11- اضافه کردن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذاها که به تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کند 

12- استفاده از زنجبیل یا موز در مواردی که حالت تهوع وجود دارد . 

13- اضافه کردن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) فرآوری و استاندارد به غذاهایی همچون آش ، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست 

وی در پایان تاکید به  مصرف منظم صبحانه دو تا سه میان وعده برای تامین بهتر انرژی و ریز مغذی های مورد نیاز داشتن 

 

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 14481
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید