توصیه های مصرف مواد غذایی در دوران نقاهت COVID-19
توصیه های مصرف مواد غذایی در دوران نقاهت بیماری کرونا
به گزارش روابط عمومی معاونهت بهداشتی :
نسرین علیزاده مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی استان توصیه های مصرف مواد غذایی در دوران نقاهت کرونا را اینجنین بیان کرد :
1- تامین مقادیر زیاد مایعات همچون آب ، آب میوه تازه طبیعی و آب سبزی های تازه طبیعی،چای کمرنگ ، آب گوشت یا آب مرغ به میزان حداقل 8 لیوان در روز به منظور رقیق کردن ترشحات مجاری هوایی
2- مصرف انواع سوپ داغ ماننده سوپ سبزیجات ، بلغور جو ، بلغور جو دو سر و ... و آش های سبک مانند آش برنج و آش جو ، آش سبزیجات و ...
3- مصرف روزانه میوه و سبزی تازه یا سبزیجات آب پز به صورت دورچین غذا برای تحریک اشتها و تامین ریز مغذی های لازم
4- استفاده از مقادیر زیاد منابع غذایی و ویتامین آ که سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی می شود ، ماننده زرده تخم مرغ ، گوشت ماهی ، جگر و سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی مانند کدو حلوایی ، هویچ ، فلفل ، فلفل دلمه ای زرد و نارنجی ، برگ های تیره مانند کاهو ، اسفناج و ...
5- استفاده از منابع غذایی حاوی ویتامین ث ، به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی آن : مانند مرکبات و سبزیجات سبز رنگ مانند : فلفل دلمه ای به ویژه آب تازه میوه و سبزیجات ، میوه ها و سبزی ها یا آب نارنج یا آب لیمو ترش تازه همراه سالاد که سبب افزایش اشتها می شود .
6- استفاده از منابع غذایی پروتئین ، روی ، آهن ، سلنیوم ، که تقویت کنده سیستم ایمنی است . مانند گوشت مرغ ، تخم مرغ ،ماهی (سالمون ) ، میگو، حبوبات ، غلات کامل ، انواع مغز و ... و خشکبار حداقل دو وعده در روز
7- استفاده از منابع کربوهیدارت پیچیده و نشاسته ای همچون برنج ، سیب زمینی ، و نان سبوس دار ، حداقل در یکی از وعده های غذایی روزانه
8- استفاده از روغن گیاهی یا روغن نباتی شامل آفتاب گردان ، سویا ، پنبه دانه و زیتون ، کنجد ، کلزا به منظور تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین برخی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی در تهیه غذا ، جز روش سرخ کردن
9- استفاه از عسل برای تقویت سیستم ایمنی و مهار سرف
10- استفاده از زردچوبه در تهیه غذا به علت خاصیت ضد التهاب آن
11- اضافه کردن سیر و پیاز تازه و زنجبیل به غذاها که به تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کند
12- استفاده از زنجبیل یا موز در مواردی که حالت تهوع وجود دارد .
13- اضافه کردن مقداری پودر سبوس خوراکی (برنج یا گندم) فرآوری و استاندارد به غذاهایی همچون آش ، سوپ یا سالاد برای جلوگیری از یبوست
وی در پایان تاکید به مصرف منظم صبحانه دو تا سه میان وعده برای تامین بهتر انرژی و ریز مغذی های مورد نیاز داشتن