parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/01/10 - 14:17
  • - تعداد بازدید: 36
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Zt8a

توصیه های تغذیه ای برای تامین سلامتی

مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی توصیه های تغذیه ای را برای تامین سلامت روزه داران مطرح و بیان کرد: از کم خوری بیش از حد و پرخوری و همچنین ریزه خواری خودداری شود.

«نسرین علیزاده» در گفت و گو با وبدا؛ با بیان اینکه مقدار مصرف غذاها بسته به سن، جنس، بارداری و شیردهی متفاوت است، اضافه کرد: در این مورد می توان با کارشناس تغذیه مشورت کرد.

وی اضافه کرد: در صورت داشتن ضعف زیاد، در وعده سحری غذاهای گوشتی، شیربرنج با عسل، بادام، پسته، فندق، خرما، کشمش، انجیر، نان سبوس دار، حبوبات و ... مصرف شود.

وی با بیان اینکه برنامه غذایی در ماه مبارک رمضان باید متنوع و متعادل باشد، ادامه داد: چهار گروه اصلی غذایی مانند نان و غلات، میوه و سبزی، گوشت و حبوبات و تخم مرغ، شیر و لبنیان برای تامین نیاز بدن باید در وعده های غذایی باشد.

علیزاده بیان کرد: از خوردن غذاهای متعدد در یک وعده خودداری شود زیرا موجب حالت تهوع و ناخوشی خواهد شد، مصرف سبزیجات تازه، سالاد فصل، لبنیات، میوه ها، آبمیوه های طبیعی و مایعات بین افطار و سحر اما توصیه می شود.

مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه همچنین گفت: به جای آب سرد و آب یخ، آب خنک (یا ولرم) به صورت آهسته و ترجیحا در حالت نشسته نوشیده شود، نوشیدن مایعات فراوان در طول غذا خوردن موجب کاهش دسترسی آنزیم های گوارشی به غذاها شده، برخی بیماری ها و نارسایی های گوارشی را منجر می شود.

وی یادآوری کرد: برای سالم ماندن دندان ها توصیه می شود، غذاها و مایعات داغ همراه با غذا و مایعات سرد خورده نشود.

علیزاده عنوان کرد: خوراک مرغ، انواع سوپ، کوکو و ... که با استفاده از مواد تازه و مغذی تهیه شده باشند را می توان به عنوان شام مصرف کرد.وی تاکید کرد: برای کسانی که اضافه وزن دارند مناسب است به تدریج به افطار اکتفا و عادت کنند تا پس از ماه رمضان به وزن مطلوب برسند.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15703
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید