توصيههاي بهداشتي براي پيشگيري از شيوع تب كريمه كنگو در عيد قربان
توصيههاي بهداشتي براي پيشگيري از شيوع تب كريمه كنگو در عيد قربان
مديرگروه مبارزه با بيماريهاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي ، درباره خطر ابتلا به بيماري تب كريمه و كنگو در عيد قربان هشدار داد.
دكتر افشين دلشاد با اشاره به بيماريهايي كه از دام به انسان منتقل ميشوند،گفت: بيماريهايي مانند تب كريمه كنگو، تب مالت و سياه زخم از دام به انسان منتقل مي شوند و به دليل آن كه اين بيماريهاي در دام زنده به راحتي قابل شناسايي نيست بايد مسائل بهداشتي را در هنگام تماس با دام (بخصوص ذبح دام ) به طور دقيق و كامل رعايت كرد.
ايشان ادامه داد: خونابه ذبح دام در اماكن عمومي و خيابان ممكن است باعث انتقال بيماري تب خونريزي دهنده كريمه كنگو (CCHF) از دام به انسان ميشود، به همين دليل توصيه ميشود دام را از مراكز مجاز خريداري و در كشتارگاه ذبح كنند.
ايشان با اشاره به آخرين آمار شيوع تب كريمه كنگو در استان اظهار كرد: خوشبختانه از سال 1398 هيچ مورد مثبت از اين بيماري در استان گزارش نشده است .
وي اظهار كرد: همواره اگر افراد مسائل بهداشتي را رعايت نكنند امكان انتقال اين بيماري از دام به انسان وجود دارد به همين دليل كارشناسان بهداشت محيط معاونت بهداشتي به همراه دامپزشكان سازمان دامپزشكي استان تيمهاي مشترك نظارتي تشكيل داده اند كه اين تيم در روز عيد قربان در مراكز عرضه دام مشغول ارائه خدمت هستند.
وي خاطرنشان كرد جهت پيشگيري از ابتلاء به تب خونريزي دهنده كريمه و كنگو(CCHF) لازم است شهروندان محترم توصيه هاي ذيل بكار بگيرند
1-در هنگام ذبح دام حتما از وسايل حفاظت فردي ( دست كش ، چكمه و...) اسفاده كنند
2-براي ذبح دام حداقل افراد شركت نمايند ( يك تا دو نفر ) و از تماس كودكان ، سالمندان و زنان باردار با دام و مشاركت آنها در فرايند ذبح دام خوداري شود
3-خانوار ها پس از ذبح دام بايد وسايل استفاده شده را ، ضد عفوني كنند ( شستشو با مايع ظرف شويي ) و دست ها را به طور كامل با آب و صابون شستشو دهند
4- براي ضد عفوني نمودن محل ذبح، بعد از تمييز نمودن خونابه ها مي توانند از وايتكس رقيق شده ( يك درصد ) استفاده كرد
5-در هنگام قطعه قطعه كردن گوشت حتما از دست كش استفاده كرده و وسايل ضد عفوني گردد
6-گوشت قرباني شده بايد به مدت ۲۴ ساعت در دماي يخچال با هدف از بين رفتن ويروس بيماري تب خوريزي دهنده كريمه و كنگو و ساير عوامل بيماريزا ، نگهداري شود.
7-ايشان با اشاره به اينكه مردم از مصرف جگر خام و نيم پز ( آبدار ) پرهيز كنند، گفت: پس از ذبح دام جگر بايد به مدت ۴۸ ساعت در دماي يخچال نگهداري شود و ما به مردم توصيه ميكنيم كه از مصرف گوشت قرباني و جگر به صورت خام جداً پرهيز كنند.