بيماران قلبي بايد به تداخلات دارو و غذا توجه کنند
با توجه به فاصله زمانی کوتاه مصرف افطار، شام و سحر و انباشته شدن معده از غذاهای مختلف، امکان تداخل برخی داروها با غذا وجود دارد مثلا اثر دیگوکسین که در نارسایی قلب مصرف می شود و نیز وراپامیل و پروپروانولول با غذا تغییر زیادی میکند.
بیماران قلبی عروقی برای تنظیم میزان داروی موردنیاز خود در ماه رمضان با مشورت پزشک می توانند از داروهایی با اثر درازمدت استفاده کنند و مصرف داروهای دیورتیک را کاهش دهند.
داروهایی مثل آنالاپریل و دیگوکسین اگر صبح ها مصرف شوند اثربخشی بهتری دارند، افزود: در ماه رمضان مصرف این داروها در هنگام سحر نتیجه بهتری دارد.
مصرف قرص دیلتیازم عصرها اثربخشی بهتری دارد بنابراین در این ایام بهتر است بعد از افطار مصرف شود.
در مورد مصرف قرص های زیرزبانی مانند نیتروگلیسیرین زیرزبانی که در هنگام حملات قلبی مورد استفاده قرار می گیرد در طی ساعات روزه داری، نظرات شرعی مراجع تقلید متفاوت است.
وی درخصوص بيماراني كه دچار گرفتگي رگ هاي قلب هستند و دارو مصرف مي كنند، گفت: از آنجا كه عدم مصرف دارو در زمان مقرر، زندگي آن ها را به مخاطره مي اندازد نبايد روزه بگيرند و روزه گرفتن این افراد منوط به تشخیص پزشک با توجه به شرایط اختصاصی بیمار است.
بيماراني كه بايد براي كنترل بيماري خود به طور منظم و در ساعات معینی در وسط روز، دارو مصرف کنند، نبايد روزه بگيرند.
وی با اشاره به این که بيماران قلبي كه سابقه جراحي یا استنت گذاری دارند با اجازه پزشك معالج منعي براي روزه داري ندارند، گفت: به تمام بیماران قلبی از جمله آن هایی که سابقه جراحی داشته اند و دارو مصرف می کنند توصیه می کنم برای این که بیماری از کنترل خارج نشود حتما برای روزه گرفتن با پزشک معالج مشورت کنند.
با بیان این که معمولا افتادگی دریچه میترال در حالت معمولی و خفیف مشکلی در روزه داری ایجاد نمی کند، افزود: در حالت شدید که عموما با گشادی دریچه میترال همراه شده و معمولا نیازمند توجه خاص می باشد ممکن است امکان روزه داری فراهم نباش بنابراین مبتلایان به این اختلال حتما پیش از روزه داری به متخصص قلب مراجعه و مورد بررسی کامل از جمله اکوی قلبی قرار گیرند و طبق نظر پزشک معالج اقدام به روزه داری کنند.