اگر به سفر نوروزی می روید این نکات تغذیه ای را فراموش نکنید
امسال به خاطر شرایط کرونا نرفتن به سفر برای حفظ سلامت خودمان و دیگر افراد جامعه ضروری است اما اگر برحسب شرایط خاص عازم سفر شدید این نکات تغذیه ای را فراموش نکنید.
- سعی کنید در سفر های نوروزی یک غذای ساده در منزل آماده کنید و به همراه ببرید و یا به رستورانهایی که پروتکل های بهداشتی پیشگیری از کرونا را به دقت رعایت کرده اند و از سلامت غذایی آنها نیز مطمئن هستید مراجعه کنید.
- قبل از مصرف هر گونه ماده غذایی دست های خود را با آب و صابون شسشتو دهید یا با الکل ضد عفونی کنید.
- بعد از مصرف غذاهای سنگین و چرب و یا معده سنگین رانندگی نکنید این امر باعث خواب آلودگی شما خواهد شد.
- از خرید و مصرف شیر و پنیر فله و تازه خودداری کنید. این مواد غذائی علاوه بر احتمال آلودگی میکروبی و شیمیایی احتمال انتقال بعضی از بیماریهای نظیر تب مالت و ... را هم دارد.
- اضافه مواد غذائی خود را پشت شیشه ماشین که در زیر نور مستقیم خورشید است نگذارید.
- از آب چشمه و رودخانه و از آب خوری های عمومی در اماکن عمومی استفاده نکنید. باقیمانده آب بطری های را در پشت شیشه وزیر تابش نورخورشید قرار ندهید.
- در طول سفر از آبهای بسته بندی شده دارای پروانه ساخت و تاریخ تولید و انقضا استفاده کنید.
- صرف ماست و دوغ زیاد برای رانندگانی که قصد رانندگی برای مسافتهای طولانی را دارند توصیه نمیشود.
- در رستورانها بهتر است از مصرف سالاد و سبزی خوردن به دلیل عدم اطمینان از شستشوی صحیح و احتمال وجود الودگی های انگلی و انتقال کرونا خودداری کنید.
- برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب بنوشید. البته بهتر است از آبهای بسته بندی که سلامت آن مورد اطمینان است استفاده شود.
- در صورتی که به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارید آب را حداقل به مدت یک دقیقه بجوشانید.
- از میوه ها به عنوان میان وعده مناسب استفاده کنید و حتما" قبل از استفاده آنها را خوب شستشو دهید.
- در صورت مصرف غذاهای کنسروی ، به تاریخ مصرف آن توجه کنید و قبل از مصرف از سلامت آنها اطمینان حاصل کنید، در صورت مشاهده برآمدگــی و فرورفتگی از مصرف آن ها خودداری کنید. قبل از مصرف حتما" آن ها را 20 دقیقه بجوشانید.
- در صورت مصرف غذاها در رستورانها حتما به ظاهر رستوران، وضعیت کارکنان آن و شرایط بهداشتی ، رعایت پروتکل ها ی مرتبط با کرونا محیط کارت بهداشت کارکنان توجه کنید.
- غذاهای خشک مثل کتلت و کوکو یا تخم مرغ پخته بهترین غذا در طول سفر هستند. غذایی که برای بین راه تهیه می کنید ، نباید آبکی باشد.غذاهای آبکی مثل انواع خورش ها ، سریعتر فاسد می شوند چون میکربها وباکتریها در فضای مایع ، محیط مناسبتری برای رشد وتکثیر دارند.
- ساندویچ را از قبل آماده نکنید، زیرا وجود گوجه فرنگی، کاهو یا خیارشور سبب مرطوب شدن ماده اصلی ساندویچ می شود و رشد میکروبها را سرعت می بخشد.
- نوشیدن آب یخ قرار داده شده در پارچهای پلاستیکی یا فلزی ممکن است بیماری زا باشد، به خصوص برای کودکان خردسال به هیچ وجه توصیه نمی شود
- از مصرف بعضی از مواد غذایی مانند سالاد الویه، همبرگر، کباب کوبیده، پیاز در مکان هایی که قابل اطمینان نیستند، خودداری کنید.
- از خرید ومصرف نوشیدنی های محلی مثل آب زرشک ، آب آلبالو و... و هم چنین لواشک ، تمبرهندی ،آلوچه ،درصورتی که بسته بندی نشده وکد بهداشتی وپروانه ساخت ازوزارت بهداشت ندارند ، خودداری کنید.
- غذاهایی را در رستوران سفارش دهید که سس ، ادویه وچاشنی زیاد نداشته باشند. گاهی ممکن است دررستورانها به غذاهای کهنه ومانده مقدار زیادی سس وچاشنی اضافه کنند که تغیر رنگ وطعم نامطبوع ناشی از فساد غذا مشخص نشود.
- دررستوران ، حتما همراه با غذایی که میل می کنید ، از ماست (کم چرب وپاستوریزه ) ، لیمو ترش ویا آبلیمو استفاده کنید. با مصرف این ها ، محیط دستگاه گوارش اسیدی می شود ودرنتیجه، ازرشد وتکثیر میکربهادردستگاه گوارش ودر نتیجه مسمومیت غذایی جلوگیری می شود.
- مصرف انواع دسرهای خامه ای درطول سفر توصیه نمی شود چون ممکن است با شیر وخامه پاستوریزه نشده تهیه شده باشد ویا اینکه به علت کهنگی ، فاسد شده باشد.
- یخ را از مراکز مطمئن تهیه نموده و از مصرف یخهایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد میشوند خودداری کنید.