اهمیت مصرف نان کامل در حفظ سلامتی
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی مواردی از مزایای استفاده از نان کامل مطرح و بیان کرد: طبق گزارش بار بیماری ها، در سال 2019 در ایران مصرف کم غلات کامل اصلی ترین عامل خطر رژیم غذایی در مرگ زودهنگام بوده است. بنابراین استفاده از نان کامل می تواند به بهبود سلامت کمک کند.
نسرین علیزاده در گفت و گو با وبدا؛ با بیان اینکه یک دانه گندم از سه قسمت سبوس، آندوسپرم و جوانه تشکیل شده است، افزود: نان کامل از آرد کامل تهیه می شود که این آرد حاوی پوسته و لایههای خارجی دانه گندم است که شامل فیبر، مواد مغذی و مواد ضداکسیدان است.
وی با اشاره به اینکه مصرف نان حاوی آرد کامل ضمن کمک به تامین نیاز روزانه افراد به فیبر باعث بهبود خونرسانی، کنترل قند خون و حفظ سلامت دستگاه گوارش میشود، اضافه کرد: مصرف نانی که با آرد سفید تهیه می شود خطر اضافه وزن و چاقی، بیماری های غیر واگیردار به ویژه دیابت، چربی خون بالا و بیماری های قلبی عروقی و سرطان ها را افزایش می دهد.
وی خاطرنشان کرد: مصرف غلات کامل ارتباط مستقیمی با کاهش میزان بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی عروقی، برخی از بیماریهای سرطان و دیابت دارد. علیزاده اضافه کرد: نان کامل حاوی ویتامینهای گروه ب مانند تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین ذکر کرد که برای سلامت مغز و عملکرد بهتر آن مفید هستند.
وی با بیان اینکه آرد کامل با استفاده از تمام قسمت های دانه تهیه مي شود، به همین دلیل نان تهیه شده از این نوع آرد از نظر تغذیه ای ارزشمندتر است، خاطرنشان کرد: نان کامل از آردی تهیه می شود که هر سه بخش دانه گندم (سبوس، جنین، آندوسپرم) در آن حفظ می شود و چنین نانی از پروتئین، کلسیم، آهن و ویتامین بالایی برخوردار است .