parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/05/25 - 08:59
  • - تعداد بازدید: 24
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /Z9fa

از مصرف آجیل شور پرهیز کنید

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان این که مصرف آجیل، مغزها و دانه ها بر سلامت مغز بسیار تاثیرگذار است، گفت: اما باید مدنظر داشت که مصرف آجیل به ویژه تخمه های شور مشکلاتی را برای سلامتی ایجاد می کند.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی، نسرین علیزاده افزود: دوپامین در مغز، هنگام خوردن برخی از مواد غذایی مانند فست فودها، شیرینی ها و آجیل ها ترشح می شود و فرد را به تکرار خوردن تشویق می کند.

وی با اشاره به اینکه سه عامل تعداد، دفعات و تداوم تخمه شکستن بیشترین اثر مخرب را بر دندان‌ها دارد توضیح داد: به عنوان مثال تخمه نرم مثل تخمه کدو اگر به طور مرتب و طولانی مدت استفاده شود، می‌تواند صدمه بیشتری نسبت به تخمه‌های سفتی که به صورت تفننی مصرف می‌شود، به دندان وارد کند و بر زیبایی دندان، به ویژه دندان‌های جلوی دهان، تاثیر بگذارد البته که با رعایت بهداشت دهان و مدیریت مصرف مواد غذایی تا حدودی می توان از شدت عوارض کاست.

وی با اشاره به اینکه استفاده از تخمه در حد متعادل مفید است خاطرنشان کرد: تخمه از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌های منحصربه‌فردی تشکیل شده، اما مصرف مقادیر زیادی از آن مشکلاتی را برای افراد ایجاد می‌کند.

علیزاده افزود: به طور مثال تخمه آفتابگردان، بسیار چرب است، همچنین به دلیل دارا بودن اسیدهای چرب پلی و منو غیراشباع، سطح کلسترول را در محدوده طبیعی حفظ می‌کند و می‌توان آن را در مجموعه چربی‌های مفید قرار داد؛ اما چربی‌های مفید نیز اگر به مقدار زیاد مصرف شوند، به علت کالری بالایی که دارند، باعث اضافه‌وزن و چاقی می‌شوند.

وی یادآوری کرد: در فرآیند بو دادن و نمک زدن تخمه دارای مقادیر فراوانی از نمک می‌شود، که در رژیم غذایی، فشارخون را افزایش می‌دهد و خطر ابتلا به سکته، بیماری‌های قلبی، پوکی‌استخوان، سرطان معده و بیماری‌های کلیوی را افزایش می‌دهد بنابراین توصیه می‌شود از دانه‌های غیر بوداده شده با نمک استفاده کرد.

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 16083
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید