parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/12/15 - 14:30
  • - تعداد بازدید: 42
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /Z57a

ارزیابی شاخص های بهداشتی با حضور رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و معاون اجرایی وی به منظور بررسی و ارزیابی بسترهای حوزه بهداشت و شاخص های بهداشتی در استان، صبح امروز دوشنبه 16 اسفند ماه 1401 به خراسان شمالی سفر کردند.

به گزارش وبدا؛ در نشستی تخصصی با معاونت ستادی بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان، دکتر «مصطفی رضایی» و دکتر «بابک فرخی» وضعیت شاخص های بهداشتی استان در بخش های مختلف را مورد رصد، بررسی و ارزیابی قرار دادند.

دکتر «رضایی» در این نشست با تاکید بر اینکه کنترل بیماری های غیرواگیر از اولویت های برنامه وزارت بهداشت است، اعلام کرد: بنابراین ضروری است که همه ارکان نظام سلامت به ویژه در بخش بهداشت آگاه به اهداف باشند تا با غربالگری و تشخیص بهنگام هدف گذاری های کلان در حوزه بهداشت محقق شود.

وی با اشاره به موفقیت حوزه بهداشت در کنترل و مدیریت کووید 19، خاطرنشان کرد: با بهره گیری از آموزه های کسب شده در زمان این بیماری، اکنون توانایی مدیریت بحران بیش از پیش حاصل شده که می تواند در مدیریت بیماری های غیرواگیر نیز راهگشا باشد.

رئیس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، با تاکید بر این که تقویت مدیران شبکه یکی از الزامات کنونی نظام سلامت است، تاکید کرد: توانمندسازی مدیران در راستای افزایش خطرسنجی و ارائه مراقبت به بیماران غیرواگیر مانند فشار خون و دیابت است.

این مقام مسئول به تدوین سند پیشگیری و کنترل بیماری های غیرواگیر در برنامه های کلان وزارت بهداشت اشاره و عنوان کرد: هدف از تدوین این سند کاهش 35 درصدی مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر و در راس آن فشار خون است زیرا تحقق این هدف موجب دستاوردهای مهمی مانند کنترل این بیماری ها و ایجاد ارزش افزوده در این حوزه می شود.

وی با تاکید بر اینکه در این بخش باید پایش ها منظم، مداوم و هدفمند باشند، افزود: همدلی و هم افزایی در استان های کم برخوردار عامل موفقیت در حوزه سلامت است.

وی به حساس سازی مدیران این حوزه برای توجه به گزینه های اولویت دار نیز اشاره و بیان کرد: تعدد وظایف و خدمات به واسطه گستردگی این حوزه این حساس سازی را ضروری کرده است.

معاون اجرایی مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این نشست از رشد روند تخصیص اعتبارات در سال جاری خبر داد و در بخشی از سخنان خود گفت: با وجود پست های بلاتصدی در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، خدمات به طور کامل انجام و ارائه می شود اما بهبود اقدامات نیازمند نگاه ویژه تر به این استان است.

دکتر «بابک فرخی» به شاخص کاهش مرگ و میر مادران اشاره و اعلام کرد: برای داشتن نسلی سالم و پویا نیاز است تمام مراقبت های لازم از مادران انجام شود.

معاون بهداشتی دانشگاه نیز با ارائه گزارش از اقدامات انجام شده به اجرای 99 درصد 20 قانون مرتبط با بهداشت در اجرای قانون جوانی جمعیت اشاره کرد.

دکتر «محمدرضا اکبری» نقشه راه کاهش مرگ و میر مادران را نیز ارائه کرد و گفت: امسال در مقایسه با سال گذشته شاهد کاهش مرگ و میر مادران در استان بوده ایم، زیرا مداخلات به موقع و زیادی در این خصوص توسط معاونت بهداشتی دانشگاه انجام شده است.

وی از تدوین برنامه ای قوی برای کاهش مرگ و میر کودکان در استان نیز خبر داد و در بخشی روند اجرای برنامه تقویت نظام شبکه در استان را تشریح کرد.

دکتر اکبری همچنین اقدامات انجام شده در خصوص ارتقاء بسترهای بهداشتی در استان را برشمرد.

بنابراین گزارش، این نشست با حضور مدیران وکارشناسان گسترش، بیماری ها، سلامت اجتماعی، مالی و بهداشت حرفه ای برگزار و روند اجرای اقدامات در راستای برنامه و شاخص های بهداشتی مورد بررسی، ارزیابی و گفت و گو قرار گرفت.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15623
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید