آغاز چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم درخراسان شمالی

آغاز چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم درخراسان شمالی
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی از آغاز چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم از یک بهمن ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: این پویش ملی تا پانزدهم بهمن امسال ادامه دارد.
دکتر محمدرضا اکبری در گفت و گو با وبدا؛ افزود: پویش ملی سلامت، با رویکرد غربالگری دیابت و پرفشاری خون، سی ام دی ۱۴۰۲ به پایان رسید و به دنبال آن، چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم آغاز و تا پانزده بهمن با محوریت ۲ موضوع افزایش مصرف گروه شیر و لبنیات و تأکید بر مصرف کم نمک و تصفیه شده یددار ادامه دارد.
وی با بیان اینکه اصلاح الگوی غذایی در کاهش موارد ابتلا به این بیماری ها بسیار با اهمیت است، اضافه کرد: آغاز پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم، پس از اتمام پویش ملی سلامت، نشان دهنده اهمیت تغذیه در پیشگیری از ابتلا به بیماری های غیرواگیر و ناتوان کننده است.
دکتر اکبری عنوان کرد: به دلیل اهمیت استفاده کم و صحیح از نمک، شعار هفته اول چهاردهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم «انتخاب همه: نمک کم اما تصفیه شده ید دار» تعیین شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه خاطرنشان کرد: نمک هایی همچون نمک دریا و نمک رنگی موجود در بازار، فاقد استاندارد و تاییدیه وزارت بهداشت است و در بسیاری موارد حاوی سموم و فلزات سنگین هستند که برای سلامتی افراد بسیار مضر است.
وی بیان کرد: در ادامه پویش ملی سلامت، افراد مشکوک به دیابت و پرفشاری خون شناسایی شده با مراجعه به مراکز بهداشتی، ویزیت و به کارشناس تغذیه ارجاع می شوند.
دکتر اکبری روز شمار پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه را نیز اعلام کرد:
یکشنبه اول بهمن ماه - نمک کم بخورید، اما نمک مصرفی حتما تصفیه شده یددار باشد.
دوشنبه دوم بهمن ماه – نمک دریا و نمکهای تصفیه نشده موجب سرطان میشود.
سه شنبه سوم بهمن ماه – نمک زیاد، سرطان معده، پوکی استخوان و پرفشاری خون را به شما هدیه میدهد.
چهارشنبه چهارم بهمن ماه- نمک فقط نمک غذا نیست، مراقب نمک پنهان هم باشید.
پنجشنبه پنجم بهمن ماه – نمک یددار تصفیه شده را به مقدار کم در آخر پخت به غذا اضافه کنید.
جمعه ششم بهمن ماه – نمکدان سر میز یا سفره نیاورید.
شنبه هفتم بهمن ماه – نمکهای رنگی (صورتی، آبی و بنفش) و سنگ نمک سلامتی شما را به خطر میاندازند.
یکشنبه هشتم بهمن ماه – روزانه دو لیوان شیر بخورید. خواب بهتر با مصرف لبنیات بیشتر.
دوشنبه نهم بهمن ماه – لبنیات کم چرب خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش میدهد.
سه شنبه دهم بهمن ماه – شیر یک میان وعده بسیار مغذی برای افزایش یادگیری و رشد بهتر دانش آموزان است.
چهارشنبه یازدهم بهمن ماه – مصرف لبنیات خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد.
پنجشنبه دوازدهم بهمن ماه – مصرف لبنیات به کنترل فشار خون کمک میکند.
جمعه سیزدهم بهمن ماه – مصرف لبنیات ازکوتاه قدی کودکان پیشگیری میکند.
شنبه چهاردهم بهمن ماه – سیستم ایمنی خود را با مصرف ماست قوی کنید.
یکشنبه پانزدهم بهمن ماه – بهترین منبع کلسیم شیر و لبنیات است.