آشنایی با برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع (2)
مدیر گروه آموزش و ارتقاء سلامت معاونت بهداشتی در بخش دوم آشنایی با پزشک خانواده گفت: در برنامۀ «سلامت خانواده» کسی که با یک مشکل سلامتی مواجه شده باید به مراقب سلامت خود به عنوان عضوی از تیم سلامت، در پایگاه سلامت مراجعه نماید. مراقب سلامت در صورت لزوم، وی را برای مشاوره یا درمان به پزشک خانواده ارجاع می دهد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه؛ نازی شکرالهی افزود:همچنین افرادی که بیمار نیستند و در سلامتی کامل به سر میبرند باید به صورت دورهای توسط مراقب سلامت بررسی شوند. همۀ اقدامات و فعالیتهای بهداشتی و درمانی انجام شده توسط مراقب سلامت، زیر نظر پزشک خانواده انجام می شود.
وی ادامه داد: هنگامی که فردی به مراقب سلامت و پزشک خانواده مراجعه می کند، آنها ابتدا «شیوه زندگی» او را بررسی کرده و عوامل خطر سلامت وی را شناسایی و ریشهیابی میکنند. سپس در صورت نیاز، اقدامات تشخیصی، درمانی و پیشگیری را برای او درخواست میکنند. در این فرایند، تیم سلامت خانواده به «علل و سابقه عوامل خطر» در فرد مراجعه کننده، خانواده و جامعه او نیز توجه میکند و با اختصاص وقت کافی، به وی آموزش میدهد تا با تغییر رفتار و درپیش گرفتن یک سبک زندگی سالم و در صورت نیاز دریافت درمان های لازم، سریعتر سلامتی خود را باز یابد.