parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/02/24 - 11:02
  • - تعداد بازدید: 17
  • - زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /ZnRa

روز جهانی فشار خون 27 اردیبهشت ماه مبارک باد

«از میزان فشارخون خود مطلع شوید، آن را کنترل کنید تا زندگی طولانی تری داشته باشید»

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی :

رئیس گروه مبارزه با بیماریهای غیر واگیر گفت : بیماری فشار خون بالا، اصلی‌ترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری های قلبی، بیماری های مزمن کلیه و سکته‌ مغزی در جهان و ایران است. در سال 2017، بالغ بر 10 میلیون نفر در جهان به علل مرتبط با فشار خون بالا جان خود را از دست داده اند. بر اساس نتایج پیمایش ملی بیماری های غیرواگیر در سال 1395 در افراد 18 سال و بالاتر، حدود یک سوم جمعیت بزرگسالان کشور از فشار خون بالا رنج می برند. شیوع فشارخون بالا با بالا رفتن سن افزایش می یابد، به طوری که حدود یک سوم افراد بالاتر از 30 سال و بیش از نیمی از افراد بالاتر از 50 سال به این بیماری مبتلا هستند.در کل بالغ بر 15 میلیون نفر در کشور به فشارخون بالا مبتلا بوده اند و تنها ۶۰ درصد بیماران مبتلا به فشار خون بالا از بیماری خود اطلاع داشته و 40 درصد آن ها برای کنترل بیماری خود دارو دریافت می‌کرده اند و فقط 40 درصد آن ها هم فشارخون کنترل شده و مطلوب داشته اند. 
روح الله یزدانی افزود : متاسفانه میزان آگاهی مردم از ابتلا به این بیماری درسطح پایین قرار داشته(37 %) و این ارقام بین 21 درصد تا 66 درصد برحسب استان های مختلف متفاوت بوده است وکمتر از نیمی از مبتلایان نیز از درمان مناسب و مستمر برخوردار میشوند. در بسیج ملی کنترل فشارخون سال1398 نیز حدود 12.5% اظهار داشتند سابقه بیماری فشارخون بالا دارند.در استان خراسان شمالی بر اساس آمار موجود شیوع بیماری فشار خون بالا 24.82درصد است ودر بسیج ملی کنترل فشار خون بالا که در سال98 انجام شد تعداد 209616نفر از افراد بالای 30 سال استان غربالگری شدند ودر حال حاضر بیش از45درصد افراد دارای فشارخون بالا در مراکز بهداشتی تحت مراقبت هستند که امید است این درصد در سال99 به بیشترین مقدارممکن برسد.
وی افزود نكته مهم در پیشگیری و کنترل بیماری فشارخون بالا، بحث بدون علامت بودن اين بيمارى و عدم اطلاع  افراد مبتلا به فشارخون از بيمارى خود و  نيز عدم درمان صحیح و  کنترل بیماری است. به همين دليل اين بيمارى به عنوان قاتل خاموش شناخته می شود. يكي از موانع مهم در كنترل مؤثر فشارخون بالا عدم اطلاع مردم از بالا بودن ميزان فشارخون خودشان است. در حالی که فشارخون می تواند به سادگی در منزل یا در مراکز بهداشتی درمانی شناسایی شود. اين موضوع ضرورت توجه بيش از پيش به این بیماری را مطرح می کند. از اين رو توجه سازمان های بین المللی فشارخون نیز به اين موضوع معطوف شده و اتحادیه جهاني فشارخون بالا(WHL)، از سال  2005 میلادی روز جهانی به نام این بیماری و برای اطلاع رسانی و افزایش آگاهی عمومی تعیین کرده است و از سال 2014 ، شعار روز جهانی فشارخون، بر اطلاع افراد از میزان فشارخون خود و تشویق افراد برای اقدام های پیشگیری کننده برای بهبود سلامتی شان تاکید دارد. اين روز به عنوان يك رویداد سالانه هر سال در روز 17 ماه مي سال ميلادي ، با استفاده از یک موضوع خاص، توسط اتحاديه جهاني فشارخون بالا، انجمن بين المللي فشارخون بالا (ISH) و جوامع مربوطه و کشورهای همکار در دنيا برگزار مي شود. از سال 2014 سالانه این روز با موضوع یکسان «از میزان فشارخون خود مطلع شوید»، برای توسعه برنامه هايي براي غربالگري فشارخون و شناسايي بيماران مبتلا به فشارخون بالا، تكرار شده است و در سال 2020 میلادی نیز ادامه خواهد یافت. از سال 2017 نیز برنامه «اندازه گیری فشارخون در ماه می با هدف غربالگری فشارخون و دریافت مشاوره و  آموزش در دنیا، طراحی گردیده است. امسال این روز در جهان به علت بحران بیماری کرونا به روز 17 اکتبر 2020 مصادف با 26 مهر 1399 تغییر یافته است و موضوع آن به آگاهی ودرک مفهوم فشارخون بالا با شعار« از میزان فشارخون خود مطلع شوید» و با پیام «از میزان فشارخون خود مطلع شوید، آن را کنترل کنید تا زندگی طولانی تری داشته باشید» پرداخته است .

وی تاکید کرد : هدف غربالگری و اندازه گیری رایگان فشارخون، ارزیابی نمایه توده بدنی و آموزش افراد در خصوص فشارخون بالا و نیز اطلاع از میزان فشارخون مفهوم آن و ارجاع افراد با فشارخون بالا برای ارزیابی بیشتر، درمان و پیگیری منظم به مراکز بهداشتی درمانی است. اما امسال با توجه به بحران بیماری کرونا ویروس شرایط بزرگداشت این روز متفاوت از سال های قبل است.

وی اظهار داشت : معاونت بهداشتی در نظر دارد با همکاری کلیه مراکز بهداشتی شهرستانها فعالیتهایی را به صورت فراگیر انجام دهد که مهمترین آنها آموزش کارکنان بهداشتی درمانی از طریق برگزاری دوره های مجازی و  آموزش همگانی فقط از طریق کانال های مجازی، ارسال پیامک، پلاکارد، بیل بورد، بوردهای الکترونیکی همچنین ارسال پیام های آموزشی در خصوص بیماری فشارخون بالادر سایت ها و کانال های مجازی محلی و از طریق سامانه پیامکی به منظور جلب مشارکت مردم خواهد بود

وی برگزاری برنامه های آموزشی و  پرسش و پاسخ در خصوص بیماری فشارخون بالا در صدا و سیمای محلی  و آموزش و تشویق افراد به اندازه گیری فشارخون و خود مراقبتی در منزل ورعایت شیوه زندگی سالم، آموزش و تشویق بیماران مبتلا به فشارخون بالا به خود مراقبتی و پایش بیماری در منزل  و مراجعات منظم به خانه های بهداشت و پایگاه های سلامت و مراکزخدمات جامع سلامت برای مراقبت بیماری با رعایت دستورالعمل های پیشگیری از بیماری کرونا از دیگر فعالیتهای حوزه معاونت بهداشتی دانست. 
یزدانی در پایان افزود : در حال حاضر با شروع مرحله دوم غربالگری بیماری کرونا،مراقبین سلامت وضعیت بیمارانی که مشمول بیماریهای غیر واگیر میشوند را به صورت غیر حضوری پیگیری ومراقبت می کنند .

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 14557
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید