تغذیه ای برای کاهش حمله های آسم
مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه تغذیه مناسب موجب کاهش حمله های آسم می شود، گفت: مصرف ویتامین D باعث کاهش حمله های آسم در کودکان و نوجوانان می شود که بهترین منابع آن ماهی سالمون، لبنیات غنی شده با ویتامین D و تخم مرغ است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی؛ دکتر فلوریا انفرادی با بیان اینکه بر اساس مطالعات صورت گرفته سطح ویتامین Aدر کودکان مبتلا به آسم کم تر از میزان نرمال است، افزود:در این کودکان سطوح بالا ویتامین A با عملکرد بهتر ریه ها همراه است.
وی اضافه کرد: بهترین منابع ویتامین A شامل: جگر، شیرپرچرب، کره، هویج، کدو حلوایی، کلم بروکلی است.
وی با اشاره مواد غذایی ممنوعه در آسم نیز گفت: مصرف گوشت های فرآوری شده (سوسیس و کالباس) و غذاهای فست فودی (پیتزا،سمبوسه و فلافل) و غذاهای پرنمک و روغن های هیدروژنه با افزایش سطح تری گلیسرید و نیتریک اکساید (که موجب التهاب مجاری هوایی است ) می تواند ریسک فاکتوری برای آسم باشد.
وی عنوان کرد: همچنین استفاده از گوشت های کبابی و دودی شده با احتمال افزایش حملات آسم در بیماران مبتلا به آسم همراه است، افزایش دریافت غذاهای حاوی اسید های چرب اشباع از طریق فعال کردن سیستم ایمنی ذاتی و رها شدن عوامل التهابی نیز موجب التهاب مجاری هوایی می شود که اثر پیش التهابی این اسید های چرب از طریق اسید های چرب امگا 3 قابل پیش گیری است