parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/04/18 - 12:26
  • - تعداد بازدید: 27
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZhSa

غذاها را در دمای مناسب و سالم نگهداری کنید.

غذای پخته را بیش از دو ساعت در دمای اتاق نگهداری نکنید

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی : 

مدیر گروه دفتر بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه گفت :  با نگهداری غذا در دمای کمتر از5 درجه سانتی گراد و یا دمای بیشتر از 60درجه سانتی گراد رشد میکروارگانیسمها کاهش یافته یا متوقف می گردد. ویروس کرونا در شرایط انجماد بسیار پایدار است و در دمای منفی 20 درجه سانتی گراد تا دو سال می تواند زنده بماند. ویروس کرونا، ویروس سارس( SARS )و مرس(MERS) براساس میزان دما، رطوبت و نور ماندگاری متفاوتی دارند. در دمای یخچال (4 درجه سانتیگراد) ویروس کرونا می تواند تا 72 ساعت زنده بماند. با توجه به اینکه ویروس کرونا در دمای پایین و فریز شده نیز پایدار است ، بهداشت و ایمنی مواد غذایی می تواند از انتقال آن از طریق غذا پیشگیری کند.

نسرین علیزده عنوان کرد : غذای پخته را بیش از دو ساعت در دمای اتاق نگهداری نکنید. غذای پخته و فساد پذیر را بلافاصله (ترجیحا تا کمتر از5 درجه سانتیگراد) سرد کنید.

وی در ادامه گفت : باقیمانده غذا را بلافاصله سرد و سپس نگهداری کنید و از نگهداری غذا به مدت طولانی حتی درون یخچال اجتناب ورزید. باقیمانده غذا نباید بیش از 3روز در یخچال باقی بماند و نباید بیش از یکبار مجددا گرم شود.

وی اظهار داشت : یخ زدایی مواد غذایی را در دمای اتاق انجام ندهید و یخ زدایی غذا را در دمای یخچال و یا سایر مکان های سرد انجام دهید.

علیزاده خاطرنشان کرد : در شستشوی دستها، ظروف و تجهیزات مورد استفاده برای پختن و خوردن غذا و شستشوی میوه و سبزیها و تهیه نوشیدنی و یخ باید از آب سالم استفاده شود.

وی در پایان گفت : در صورتی که آب مورد استفاده سالم نباشد از روشهای سالم سازی آب ( جوشاندن ، افزودن 3-5 قطره کلر به ازاء هر یک لیتر آب ) استفاده کنید.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 14609
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید