parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/02/16 - 01:36
  • - تعداد بازدید: 15
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZeRa

سرفه،خس خس عود کننده،تنگی نفس، حمله آسم جزء اصلی ترین علائم بیماری آسم می باشد

مصاحبه با رئیس گروه بیماریهای غیر واگیر استان به مناسبت روز جهانی آسم و آلرژی

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی

رئیس گروه بیماریهای غیر واگیر معاونت بهداشتی استان گفت :آسم یک مسئله بهداشتی برای تمامی جوامع به شمار می رود. بیش از1.5میلیارد نفر در سراسر دنیا به بیماری های مزمن ریوی مبتلا هستند و سالانه بيش از 4 ميليون نفر در اثر ابتلا به آسم و COPD (بیماری مزمن انسداد ریه ) جان خود را از دست مي دهند.

روح الله یزدانی افزود : بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی بیش از 300 میلیون نفر از مردم دنیا مبتلا به بیماری آسم و بيش از 210 ميليون نفر به بيماري COPD (بیماری مزمن انسداد ریه ) مبتلا هستند. پیش بینی می شود که تا سال 2030 صد میلیون بیمار آسمی به بیماران فعلی اضافه گردند و COPD به سومين علت مرگ ناشي از بيماري در دنيا تبديل شود. شيوع آسم و COPD در ايران دقيقا مشخص نيست. بر اساس مطالعات انجام شده در کشور شیوع آسم در جمعیت کودکان و نوجوانان حدود  10-13% تخمين زده مي شود اما در خصوص COPD آمار دقيقي در دست نيست.
وی توضیح داد : آسم یک بیماری التهابی مزمن وغیرواگیر ریه است، مزمن به این معنا که بیماری همیشه وجود دارد حتی زمانی که بیمار احساس ناخوشی ندارد. در این بیماری به دنبال واکنش راههای هوایی به عوامل محرک وحساسیتزا(آلرژیک) وقایعی همچون پوشش داخلی راههای هوایی متورم وملتهب  و ترشحات راههای هوایی(موکوس) و عضلات اطراف راههای هوایی منقبض شده که در راههای هوایی رخ می دهد که موجب انسداد راههای هوایی شده ودر نتیجه هوای کمتری از آنها عبور می کند وبا سخت تر شدن عمل تنفس،علائم آسم به صورت سرفه،خس خس سینه وتنگی نفس بروز می کند.
یزدانی در خصوص علت آسم گفت : علت دقیق واصلی آسم هنوز مشخص نیست ولی نشان داده شده که اگر افراد خانواده سابقه انواع بیماری های آلرژیک(آلرژی بینی،اگزما،آلرژی غذایی وآسم) را داشته باشند. احتمال بروز آسم در سایر افراد خانواده ممکن است سبب افزایش احتمال ابتلا به آسم گردد،برخی افراد به دلیل تماسهای شغلی ممکن است دچار آسم شوند
وی از سرفه،خس خس عود کننده،تنگی نفس، حمله آسم به عنوان اصلی ترین علائم بیماری آسم  نام برد. 

یزدانی تاکید کرد عوامل محیطی همچون گرده های گل وگیاه،عوامل حساسیت زای حیوانات(پر،مو،پوست)قارچها،کپکها،هیره(مایت)موجود در گردوخاک خانه ها،سوسک وانواع حشرات،دود سیگار وسایر مواد دخانی(قلیان، پیپ،...)آلودگی هوا وتغییرات آب و هوایی به خصوص هوای سرد وخشک،بوهای تند(عطر،ادکلن) آلاینده های شیمیایی نظیر شوینده ها وحشره کشها،عفونتهای ویروسی،عدم تغذیه باشیر مادر، کمبود ویتامینD, چاقی جز مهم ترین عوامل محیطی هستند .
وی در پایان گفت : بهترین راه درمان وکنترل این بیماری پیشگیری از بروز علائم وحملات آن می باشد

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 14549
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید