توصیه های بهداشتی برای ماه محرم
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با اشاره به ایام سوگواری ابا عبدا... حسین (ع) و توزیع نذری های محرم، توصیه هایی را برای حفظ سلامتی ارائه و بیان کرد: نیاز است موازین بهداشتی در توزیع نذورات رعایت تا از بروز بیماری های مرتبط با آب و غذا پیشگیری و مسمومیت های غذایی جلوگیری شود.

دکتر محمدرضا اکبری در گفت و گو با وبدا؛ با تاکید براینکه هر گونه پخت غذا باید در مکانی با رعایت شرایط بهداشتی انجام شود، بیان کرد: رعایت بهداشت فردی نیز هنگام تهیه و توزیع هرگونه مواد غذایی اعم از آب، چایی و غذا مورد نیاز و ضروری است.
وی با بیان اینکه هر گونه مواد اولیه مصرفی باید دارای مهر استاندارد و مورد تایید وزارت بهداشت باشد و ترجیحا از مواد اولیه بسته بندی استفاده شود افزود: برای توزیع مواد غذایی نذری از ظروف یک بار مصرف و پلاستیکی استفاده نشود و به نحوه نگهداری و مدت زمان مواد غذایی نیز توجه شود، اما بهتر است در توزیع آب و شربت در بین دسته های عزاداری و یا در مراسم از لیوان یک بار مصرف برپایه گیاهی، سلولزی استفاده شود.
دکتر اکبری یادآوری کرد: مواد غذایی پخته شده حداکثر دو ساعت در دمای محیط قابل نگهداری است و بیش از آن موجب بروز مسمومیت های غذایی می شود.
وی افزود: در صورت تهیه نوشیدنیهای باز از فرو بردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود و برای خنک کردن نوشیدنی باید از یخ های بسته بندی بهداشتی استفاده شود، زیرا یخهای قالبی فاقد شرایط بهداشتی هستند.
وی خاطرنشان کرد: شهروندان در صورت بروز هرگونه مسمومیت غذایی و یا شکایت بهداشتی میتوانند با شماره 190 تماس گرفته و موضوع را از این طریق پیگیری کنند.