parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/04/17 - 08:03
  • - تعداد بازدید: 31
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /Zbda

پاسخ به چند سوال درباره خشونت خانگی

مدیر گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی به چند سوال درباره خشونت خانگی پاسخ داد.

خشونت خانگی چیست؟

خشونت خانگی یک آسیب اجتماعی است که به سلامت جسمی و روانی قربانی و کل خانواده صدمه می زند و اثرات آن می تواند سالها حتی پس از توقف خشونت ادامه داشته باشد.

 چه افرادی بیشتر ممکن است در معرض خشونت قرار گیرند؟

 زنان و کودکان و نیز سالمندان در هر موقعیت اقتصادی و اجتماعی ممکن است قربانی خشونت و بدرفتاری شوند ولی یک سری عوامل این احتمال را افزایش می دهد برای مثال نتیجه تحقیقی که در ایران انجام شد نشان داد تحصیلات پایین، شاغل نبودن و نداشتن استقلال مالی، بیماری یا معلولیت از جمله مهمترین این عوامل است.

 چه عواملی احتمال ارتکاب خشونت را افزایش می دهد؟

مشکلات و بیماریهای روانی، نیاز شدید به اعمال قدرت و کنترل دیگران، سابقه قبلی درگیری و زد وخوردهای زیاد، فقر، منزوی بودن و مصرف الکل و مواد

 ویژگی های همسر آزارگر چیست؟

 مداخله گری در روابط اجتماعی- عصابیت و بدخلقی- تهدید کردن- داشتن روحیه انعطاف ناپذیر

 افراد خشونت دیده چه می توانند انجام دهند؟

این افراد می توانند برای دریافت کمک به کارشناسان سلامت روان مراکز خدمات جامع سلامت، اورژانس اجتماعی با شماره 123، مراکز مشاوره سازمان بهزیستی و مراکز مشاوره خصوصی مراجعه کنند.

انواع خشونت علیه زنان :

1-بد رفتاری جسمی شامل:هل دادن، پرت کردن، سیلی زدن، کشیدن مو، لگد زدن، مشت زدن، چنگ زدن، استفاده ازکمربند، ترکه، سیخ یا میله ی فلزی و چاقو، سیگار، آهن و یا مایعات داغ، پرت کردن اشیا تیز و برنده و یا سخت و سنگین،جلوگیری ازمراجعه به پزشک و درمان بیماری ها.

 2-بد رفتاری جنسی

3 -بد رفتاری روانی/ هیجانی شامل: فحاشی، دست انداختن و مسخره کردن زن در خلوت خانه یا در حضور اقوام و دوستان، توهین و اهانت به خانواده، اقوام و دوستان همسر،ایراد گرفتن مداوم از هر عقیده و یا کار همسر،سرزنش کردن و مقصر دانستن همسر برای هر مشکلی که در خانواده پیش می آید، متهم کردن همسر به خیانت یا رفتار اغواگرانه، بی توجهی و فاصله گرفتن از همسر،تهدید به صدمه زدن به خود، بچه ها و همسر در صورتی که او را ترک کند، تهدید به ندادن بچه ها به همسر در صورتی که او را ترک کند.

4-بد رفتاری اجتماعی شامل : محدودکردن و یا جلوگیری از تماس تلفنی و رفت و آمد با پدر و مادر و اقوام و آشنایان، جلوگیری از فعالیت های اجتماعی مانند شرکت درجلسات مذهبی،کارهای خیریه، جلوگیری از ادامه تحصیل و یا سر کار رفتن،جلوگیری از تنها بیرون رفتن

5-بد رفتاری مالی یا اقتصادی: ندادن پول کافی برای خرید مایحتاج روزانه، حساب کشیدن برای هر ریالی که زن خرج می کند، ندادن پول برای مصرف شخصی همسر، مجبورکردن همسر به امضای چک، سفته و یا اسناد مالی، سرکار نرفتن و مجبور کردن همسر به زندگی کردن با حداقل ها، سوء استفاده از اموال و دارایی های همسر

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15971
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید