parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/02/08 - 13:36
  • - تعداد بازدید: 17
  • - زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZSQa

توصیه های کارشناس سلامت اجتماعی در خصوص کمک به کودکان در دوران قرنطینه

اگر برنامه منظم نداشته باشیم این قرنطینه اجباری باعث می شود که بخش زیادی از زمان روزانه کودک خالی شود و به ناچار کودک به استفاده بی رویه از رایانه ، تلفن همراه ، تبلت و بازی های رایانه ای و حتی تلویزیون روی می آورد

00:00
00:00
دانلود

راضیه ولیان پور کارشناس سلامت اجتماعی معاونت بهداشتی استان در گفتگو با روابط عمومی معاونت بهداشتی گفت روانشناسان بر این باورند که والدین در وضعیت کنونی باید برنامه ریزی منظم و درستی برای شبانه روز داشته باشند تا نظم ویژه روزهای کرونایی جای بی نظمی و بی برنامگی را بگیرد و در عین حال حساسیت های رفتار با کودکان را نیز در این وضعیت بدانند . 

وی افزود برنامه ریزی منظم در این دوران داشته باشیم اگر برنامه منظم نداشته باشیم این قرنطینه اجباری باعث می شود که بخش زیادی از زمان روزانه کودک خالی شود و به ناچار کودک به استفاده بی رویه از رایانه ، تلفن همراه ، تبلت و بازی های رایانه ای و حتی تلویزیون روی می آورد . این بی برنامگی حتی ممکن است به پرخوری بیش از حد منجر شود که اضافه وزن و مشکلات حرکتی را به دنبال خواهد داشت . 

وی در ادامه افزود نقش آموزش و پرورش را نیز در این وضعیت باید پررنگ دانست . بعضی از مدارس صرفا برنامه های خودشان را محدود به برگزاری کلاس های مجازی درسی کرده اند . در حالی که ارتباط مداوم مشاوران و مربیان پرورشی با دانش آموزان و والدین در این مقطع زمانی به مراتب ضروری تر است . مدارس می توانند برنامه های متنوعی را ارائه دهند که کودک یا نوجوان در خانه دائم وقت اش را با بازی های رایانه ای یا در فضای مجازی نگذراند . 

وی تاکید کرد: انجام بازی های خانگی ، ایجاد فضای شاد در خانه ، پخش موسیقی ، مدیریت بازی های مورد استفاده کودکان و نوجوانان و حتی واگذاری برخی مسئولیت های ساده روزانه به آنها از راهکارهایی هستند که خانواده ها باید در این دوران بیشتر به آن ها توجه کنند تا کودک در شرایط روحی و روانی مناسبی این روزها را پشت سر بگذارد و دچار مشکلات رفتاری نشود . 
ولیان پور ادامه داد : بازی های زیادی را می توان به ساده ترین شکل ممکن در خانه ها انجام داد که روش های آن ها به سادگی قابل دسترسی است . اما همه این ها زیرسایه مدیریت زمان و برنامه ریزی توسط پدر و مادر قابل انجام هستند . اجرای این بازی ها ضمن این که کودک و سایر اعضای خانواده را سرگرم می کند ، در تقویت حافظه و استعدادهای کودکان هم نقش دارد . 

ولیان پور خاطرنشان کرد باید بپذیریم که این ویروس و درگیر شدن با آن بخشی از تاریخ زندگی ما است و مطمئناًٌ بالاخره این دوران تمام می شود . اما اگر والدین برنامه درستی برای این روزهای در خانه ماندن نداشته باشند ، پیامدهای این خود قرنطینگی تا مدت ها در کودک و سایر اعضای خانواده دیده خواهد شد . 

وی گفت انواع بازی ها ، کتاب ها ، برنامه ها و فضاهای رایانه ای وجود دارد . اما مهم ترین مساله مدیریت کردن فضاها از جانب والدین است . باید برنامه ویژه این روزها را تدوین کنند و بر اساس آن پیش بروند. 

وی در پایان گفت کودکان و نوجوانانی  که در این دوران سخت عزیزانشان را از دست دادند هم شرایط خاصی دارند که باید اطرافیان به آن ها توجه زیادی داشته باشند ما انتظار داریم که خانواده ها به این مساله توجه بیشتری داشته باشند .چون بیشترین دغدغه ما روانشناسان دوران پساکرونایی است . حتی کودکان را باید با شماره های مشاوره آشنا کرد . از همه امکان ها باید استفاده کنیم که کمترین میزان آسیب به کودکان در روزهای خود قرنطینگی وارد شود . 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 14528
کلمات کلیدی

کلیه حقوق متعلق به دانگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی خراسان شمالی می‌باشد.

آخرین به‌روزرسانی: 1403/11/03 08:47

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
Close menu