چگونه میزان نمک مصرفی خود را کنترل کنیم؟
مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی راه کارهایی را برای کنترل مصرف نمک بیان کرد و گفت: می توانید میزان نمکی که هنگام پخت به غذا اضافه می شود را کاهش دهید و برای اجتناب از مصرف بی رویه نمک بر سر سفره از نمکدان استفاده نکنید.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی، نسرین علیزاده با بیان این که غذاهای کنسرو شده و بسیاری از مواد غذایی بسته بندی شده و آماده دارای مقادیر زیادی نمک هستند، افزود: به همین دلیل بهتر است مصرف این گونه مواد غذایی محدود شود.
وی اضافه کرد: برای کاهش مصرف نمک و بهبود غذا، بهتر است به جای نمک از سبزی های تازه و معطر مانند ترخون و شوید، سیر لیموترش، آب نارنج آویشن و ... استفاده شود.
وی عنوان کرد: باید مصرف مواد غذایی شور مانند آجیل شور انواع فرآورده های غلات حجیم شده پفک، چوب شور، چیپس، خیار شور و انواع سبزی های شور مانند کلم شور و ماهی دودی کاهش داده و از مصرف غذاهای فرآوری شده مانند کالباس و همبرگر پرهیز و از پنیر و دوغ کم نمک در برنامه غذایی روزانه خود استفاده کنید.
علیزاده با اشاره به اینکه به جای قرص فشرده سوپ یا پودر پیاز یا سیر آماده که دارای نمک هستند، از سوپ های تازه و کم نمک خانگی و پیاز یا سیر تازه در غذا استفاده کنید، گفت: ذائقه افراد در سنین کودکی شکل می گیرد ذائقه کودکانتان را از ابتدا به مواد غذایی کم نمک عادت دهید به غذای کودک زیر یک سال نمک اضافه نکنید تا ذائقه او به غذاهای شور عادت نکند.
وی توصیه کرد: از مرغ، ماهی و گوشت لخم تازه به جای انواع دودی یا فرآوری شده استفاده کنید. نمک را در ظروف سربسته و مات دور از نور و رطوبت نگهداری کنید و به منظور حفظ ید موجود در نمک آن را در آخرین
مراحل پخت به غذا اضافه کنید.