parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/03/23 - 08:59
  • - تعداد بازدید: 22
  • - زمان مطالعه : 2 دقیقه
  • /ZPba

اجرای مکمل یاری برای کودکان

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با تاکید بر اینکه مصرف مكمل ها دركودكان زير 2 سال یک ضرورت است، اعلام کرد: براساس دستور العمل های وزارت بهداشت، به منظور پیشگیری و کنترل کمبود این ریزمغذی ها وکاهش عوارظ نامطلوب آنها بر سلامت کودکان لازم است تمام کودکان زیر 2 سال مکمل های آهن، مولتی ویتامین و یا A و D را مطابق با پروتکل های تدوین شده مصرف کنند.

دکتر محمدرضا اکبری در گفت و گو با وبدا؛ با بیان اینکه مكمل هاي مورد نياز كودكان شيرخوار دركشور ما مكمل آهن، ويتامين A  و D باید روزانه و بر اساس دستوالعمل مصرف شود، افزود: تمام شیرخوارانی که با وزن طبیعی متولد می شوند (اعم از شیر مادر خوار و یا شیر خشک خوار)، دادن قطره آهن از پایان 6 ماهگی و یا همزمان با شروع تغذیه تکمیلی تا پایان 24 ماهگی به میزان روزانه 5/12 میلی گرم آهن المنتال توصیه می شود.

وی یادآوری کرد: براي پيشگيري ازكمبود ويتامين  A وD در کشور ما بر اساس برنامه کشوری تجویز روزانه قطره مولتی ویتامین و یا قطره A+D از روز 3 تا 5  پس از تولد تا حداقل 12 ماهگي به ميزان روزانه 25 قطره كه معادل 1500 واحد بين المللي ويتامين  A و400 واحد بين المللي ويتامين  D است،  باید انجام شود.

دکتر اکبری با اشاره به اینکه درکشور ما براساس نتايج بررسي هاي كشوري انجام شده كمبود آهن وكم خوني ناشي ازآن دركودكان زير 2 سال كشور شايع است، افزود: كمبود آهن و كم خوني ناشي از آن با عوارض متعددي كه بعضا غير قابل جبران است همراه است.

وی اضافه کرد: مطالعات نشان داده است كه اثرات نامطلوب فقر آهن در دوران جنيني و 2 سال اول زندگي كودك بر رشد و تكامل مغزي غير قابل جبران است. اگر چه كمبود آهن مي تواند در تمام مراحل زندگي سبب كاهش قدرت ادراك و يادگيري گردد، ولي اثرات نامطلوب كم خوني در دوران شيرخوارگي و اوايل كودكي غير قابل جبران است.

وی ادامه داد: همچنین، تكامل و هماهنگ شدن حركات كودكان كم خون به تاخير مي افتد و اين كودكان در مدرسه نيز يادگيري كمتري دارند، ضريب هوشي اين كودكان 5 تا 10 امتياز كمتر از حد طبيعي برآورد شده است. در كودكان مبتلا به كم خوني فقر آهن ميزان ابتلا به بيماريهاي عفوني بيشتر است زيرا سيستم ايمني آنها قادر به مبارزه موثر با عوامل بيماري زا نيست.

دکتر اکبری با اشاره به اینکه کمبود ویتامین  از دیگر مشکلات تغذیه ای شایع در جهان بشمار می رود، گفت: افزايش مرگ و مير در اثر بيماري به ويژه سرخك در كودكان مبتلا به كمبود ويتامين  گزارش شده است و خطر ابتلا به بيماري هاي تنفسي و اسهالي در اين كودكان 2 تا 3 برابر بيشتر است. اختلال در سيستم خون سازي، كاهش رشد و افزايش ابتلا به بيماري ها به دليل كاهش قدرت ايمني بدن از ديگر عوارض و پيامدهاي كمبود ويتامين  است.

وی خاطرنشان کرد:كمبود ويتامين نيز درشيرخواري منجر به بيماري ريكتز يا راشيتيسم مي شود.

وی گفت: استفاده از نور مستقیم آفتاب (نه از پشت شیشه) به مدت 10 دقیقه در روز نيز براي تامين ويتامين  D، بطوری که صورت و دست و پای کودک در معرف آفتاب قرار گیرد توصیه می شود.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 15893
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید