parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/09/13 - 13:57
  • - تعداد بازدید: 25
  • - زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /ZNF3

برگزاری کمیسیون سلامت و تغذیه و اولین کمیته فنی ارتقاء فرهنگ و سواد غذا و تغذیه

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی، اولین کمیته فنی ارتقاء فرهنگ و سواد غذا و تغذیه و کمیسیون سلامت و تغذیه استان با حضور تعدادی از معاونین دانشگاه، معاون فنی معاونت بهداشتی و مسئولین ادارات مرتبط در محل سالن اجتماعات معاونت بهداشتی برگزار شد.

در این جلسه، مهندس بهنیا رئیس دبیرخانه شورای سلامت و امنیت غذایی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی برنامه ملی ارتقای فرهنگ و سواد غذا و تغذیه و همچنین سند امنیت غذایی که در سطح ملی تدوین شده، معرفی و توضیحاتی در مورد آن ارائه کرد و به بررسی راهکارهایی برای بومی‌سازی این برنامه و سند پرداخت تا بتوان نیازهای تغذیه‌ای استان را به صورت دقیق‌تر و موثرتر شناسایی و رفع کرد.
 
دکتر پورآدینه، معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز با تاکید بر اهمیت تغذیه سالم در بهبود سبک زندگی، چالش‌های تغذیه‌ای استان را مطرح کرد.
 
 وی اظهار کرد: مصرف سبزیجات و لبنیات در استان پایین‌تر از میانگین کشوری است و این مسئله ناشی از پایین بودن اطلاعات سلامت در جامعه است.
 
دکتر پورآدینه خاطرنشان کرد: نیاز است تا با آموزش و تغییر باورهای مردم، فرهنگ مصرف مواد غذایی سالم را ارتقا دهیم.
 
وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود، اقداماتی در این راستا انجام داده است، اما برای نهادینه کردن فرهنگ تغذیه سالم، همکاری سایر دستگاه‌ها ضروری است.
 
وی با اشاره به روند رو به رشد بیماری‌های غیرواگیر در استان گفت: بیماری‌های غیرواگیر که پیش‌تر در سنین بالاتر شایع بود، اکنون از سنین جوانی نیز مشاهده می‌شود. این موضوع به‌طور مستقیم به سبک زندگی و تغذیه نادرست مرتبط است.
 
پورآدینه تأکید کرد که برای کاهش روند بیماری‌های غیرواگیر در استان، باید بر روی سواد سلامت جامعه کار شود و تغییر سبک زندگی به سمت رفتارهای سالم غذایی و ورزشی، هدف اصلی برنامه‌های آموزشی قرار گیرد.
 
وی ادامه داد: ایجاد یک فرهنگ پایدار تغذیه‌ای نیازمند همکاری همه‌جانبه دستگاه‌ها و نهادهای مختلف است تا بتوان از افزایش بیماری‌های ناشی از تغذیه نادرست جلوگیری کرد و سلامت جامعه را تضمین کرد.
 
نسرین علیزاده، مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی نیز در این جلسه از وضعیت نگران‌کننده شاخص‌های تغذیه‌ای استان خبر داد. 
 
وی با اشاره به آمارهای موجود اظهار کرد: برخی از شاخص‌های تغذیه‌ای استان در مقایسه با میانگین کشوری وضعیت نامطلوب‌تری دارند و این موضوع سلامت جامعه را تهدید می کند.
 
علیزاده تاکید کرد که در گروه سنی کودکان، شاهد افزایش موارد اضافه‌وزن و چاقی هستیم که می‌تواند پیامدهای منفی جدی بر سلامت آینده این نسل داشته باشد. همچنین شاخص کوتاه‌قدی در میان کودکان استان بالاتر از میانگین کشوری است و برخی شاخص‌های سوءتغذیه در استان تا چهار برابر استانداردهای جهانی گزارش شده است.
 
وی افزود: 65 درصد از جمعیت میانسال استان (۳۰ تا ۵۹ سال) دچار اضافه‌وزن یا چاقی هستند که به عنوان عامل اصلی بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر، از جمله بیماری‌های قلبی، سرطان‌ها و مرگ‌های زودرس زیر ۷۰ سال شناخته می‌شود.
 
علیزاده از برنامه‌های اجرایی برای بهبود وضعیت تغذیه در استان خبر داد و گفت: خوشبختانه در حال حاضر، به ازای هر ۲۰ هزار نفر، یک کارشناس تغذیه در جامعه فعالیت می‌کند و با دریافت مجوزهای جدید، ۱۲ کارشناس تغذیه روستایی به سیستم بهداشت استان اضافه خواهند شد و خدمات آن ها در قالب نظام ارجاع و به‌صورت رایگان به مردم ارائه می‌شود.
 
وی از اهمیت آموزش در حوزه تغذیه سخن گفت و اعلام کرد: دوره‌های آموزشی ویژه گروه‌های هدف مانند سربازان، طلاب و سایر اقشار جامعه برگزار خواهد شد. همچنین پویش‌های ملی برای افزایش آگاهی مردم در زمینه تغذیه سالم هر سال برگزار می شود.
 
به گفته علیزاده، باورهای غلط تغذیه‌ای در استان شناسایی شده و مجموعه‌ای آموزشی در این زمینه تدوین و منتشر شده است. کتابی نیز درباره چربی‌ها و روغن‌ها تهیه شده که هدف آن آموزش اصول تغذیه سالم به جامعه است.
 
وی صنعت غذایی را یکی از ارکان مهم تغذیه سالم دانست و بر لزوم توجه به تبلیغات نادرست، به‌ویژه در مورد روغن‌های جامد، حیوانی و فرآوری‌شده، تأکید کرد، شعار امسال نیز بر همین موضوع تمرکز دارد.
 
مدیر گروه بهبود تغذیه جامعه در معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با بیان اینکه برگزاری جشنواره‌های غذا به عنوان یکی از ابزارهای آموزشی می‌تواند در ارتقای سواد تغذیه‌ای مردم موثر باشد، ابراز امیدواری کرد که با همکاری کارشناسان تغذیه و اجرای برنامه‌های آموزشی و پیشگیرانه، بتوان گام‌های موثری برای بهبود وضعیت تغذیه و سلامت جامعه برداشت.
  • گروه خبری : اخبار حوزه معاونت بهداشتی,اخبار ویژه,آخرین اخبار
  • کد خبر : 50833
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید