عفاف و حجاب و حادثه گوهرشاد
بیست و یکم تیرماه، روز ملی عفاف و حجاب و روز نکوداشت یکی از ارزشهای بزرگ اسلامی و ایرانی ماست. میراث ارزشمند معنوی که با جانفشانی و مجاهدت مردان و زنانی مؤمن و خستگیناپذیر به زمان و عصر ما رسیده است و پاسداشت آن وظیفهی تاریخی دیگری است که همت و تلاش آحاد جامعه را میطلبد
تاریخ بیان می کند روز ۲۱ تیرماه سال ۱۳۱۴ همان روزی بود که روحانیون متعهد و متدین نسبت به روی کار آمدن رضاخان و اقدامات او به خصوص پس از بازگشت از ترکیه اعتراضات شدیدی داشتند. اعتراضاتی که مبنای آن کشف حجاب و مخالفت با اسلام بود و بهای این اقدامات رضاخان شهادت دهها انسان بیگناه بود
در مرکز مطالعات و تحقیقات فرهنگ و ادب پایداری، اینگونه از قیام گوهرشاد یاد شده است؛ «قیام مسجد گوهرشاد در زمان خود یکی از اتفاقات مهم است زیرا در دوره رضاشاه با توجه به برخوردهای شدید با هر گونه تحصن در شهر مشهد، این قیام به وقوع میپیوندد و منشاء برخی از تحولات میشود.
حفظ حجاب و ملزم بودن به رعایت حیا و شئونات اخلاقی تنها مختص بانوان نیست بلکه مردان جامعه نیز باید در مراودات اجتماعی و نوع پوشش در جامعه، متانت و حیا را در نظر گرفته و از الگوهای نامتعارف که عموماً تولید کشورهای غربی برای ایجاد بیعفتی در جوامع اسلامی است، دوری کنند.
سردمداران استکبار جهانی به خوبی فهمیدهاند که حجاب سد راه آنهاست. بنابراین تنها راه ضربه زدن به کشورهای اسلامی رواج بدحجابی و بی حجابی در این کشورها است.
امروزه حضور گسترده و تأثیرگذار زنان ایرانی در ارکان، نهادها و سازمانهای نظام جمهوری اسلامی گواه حضور مثبت زنان در مشارکتهای سیاسی و مشاغل اجتماعی و عرصههای علمی و به ویژه در سنگرهای پایداری و ایثار است.