parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/04/26 - 09:20
  • - تعداد بازدید: 25
  • - زمان مطالعه : 1 دقیقه
  • /ZHda

حفظ سلامتی با مصرف نان کامل

مدیر گروه تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه آرد کامل به عنوان جایگزینی برای آرد سفید در تهیه نان می‌تواند به بهبود سلامت کمک کند، گفت: جوانه گندم حاوی چربی و اندکی پروتئین، سبوس حاوی فیبر و آندوسپرم حاوی نشاسته و مقادیری پروتئین است.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی، نسرین علیزاده گفت: آرد کامل را آردی است که گندم آن توسط آسیاب سنگی به صورت کامل آسیاب شده است یا این که پس از فرآوری گندم، پوسته و لایه‌های خارجی دانه به آن اضافه شده است و شامل فیبر، مواد معدنی و ویتامین‌های گروه ب است.

وی با بیان اینکه، حدود 20 درصد از وزن آرد کامل را متعلق به پوسته و لایه‌های خارجی دانه گندم است، تصریح کرد: این پوسته و لایه‌ها حاوی فیبر، مواد آنتی‌اکسیدان و مواد مغذی مهمی چون روی، منیزیم، فسفر، پتاسیم و ویتامین‌های گروه ب هستند.

وی یادآوری کرد: به دلیل حذف پوسته و لایه‌های خارجی دانه گندم، حاوی فیبر و مواد مغذی کمتری است و در فرآیند تولید آن بخشی از ویتامین‌ها و مواد معدنی از بین می‌روند.

وی با اشاره به مزایای استفاده از آرد کامل در تهیه نان، عنوان کرد: آرد کامل حاوی پوسته و لایه‌های خارجی دانه گندم است که شامل فیبر، مواد مغذی و مواد ضداکسیدان است. مصرف نان حاوی آرد کامل ضمن کمک به تامین نیاز روزانه افراد به فیبر باعث بهبود خونرسانی، کنترل قند خون و حفظ سلامت دستگاه گوارش می‌شود.

وی افزود: مصرف غلات کامل ارتباط مستقیمی با کاهش میزان بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی عروقی، برخی از بیماری‌های سرطان و دیابت دارد و همچنین آرد کامل را حاوی ویتامین‌های گروه ب مانند تیامین، ریبوفلاوین و نیاسین ذکر کرد که برای سلامت مغز و عملکرد بهتر آن مفید هستند.

 

 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 16001
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید