parcham جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/04/04 - 02:45
  • - تعداد بازدید: 11
  • - زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /Z9Sa

توصیه های تغذیه ای مهم برای حفظ سلامت و امنیت غذایی سالمندان در مدت فاصله گذاری اجتماعی در زمان شیوع بیماری کووید19

بیماری کووید- 19 تهدیدی برای امنیت غذایی سالمندان است

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی 

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی استان گفت : فاصله گذاری اجتماعی به معنی قطع ارتباط حضوری و چهره به چهره و رفت و آمد سالمندان با اعضای فامیل و دوستان، محدودیت و حتی قطع تردد در محله، منطقه و شهر، محدودیت در خرید مایحتاج روزمره زندگی بویژه مواد غذایی، این گروه سنی بیش از دیگر گروه ها در معرض آسیب های عاطفی، تغذیه ای و اجتماعی قرار دارند

نسرین علیزاده افزود :  لازم  است فرزندان، بستگان، همسایگان و دوستان این افراد بیش از پیش نسبت به برقراری ارتباط تلفنی و تامین تسهیلاتی برای دسترسی به مواد غذایی و مراقبت های پزشکی )مشاوره پزشکی و تامین دارو و مکمل های ضروری( اهتمام ورزند.

وی عنوان کرد : تا حد امکان مکمل ها )مانند کلسیم و ویتامین D و داروهای مورد نیاز سالمندان برای مدت یك تا سه ماه تامین شود تا مجبور به خروج مکرر از منزل نباشند.

وی ادامه داد : برای  پیدا کردن خدمات تحویل در منزل، لازم است نزدیکان افراد سالمندی که به تنهایی زندگی می کنند، در منطقه محل سکونت آنان جستجو کنند و هماهنگی لازم برای ارسال مواد غذایی میوه و سبزی مورد نیاز هفتگی آنان را انجام دهند.

وی خاطرنشان کرد :لازم است برخی مواد غذایی ضروری و پرمصرف از جمله لبنیات، میوه و سبزی و نان بصورت هفتگی تهیه و به روش مناسب و کاملا بهداشتی در یخچال نگهداری شوند.

علیزاده گفت : حبوبات از جمله نخود، لوبیا، عدس و ... حداقل برای مصرف حدود یك ماه در منزل تامین شده و بتدریج مورد استفاده قرار گیرد. وضدعفونی کردن سبزی ها و میوه های خریداری شده مطابق دستورالعمل های وزارت بهداشت، مورد توجه قرار گیرد.

وی همچنین تاکید کرد : قدم زدن روزانه را در محیط منزل برای حفظ عملکرد ماهیچه ها و جلوگیری از تحلیل عضلانی ناشی از کم تحرکی با تواتر چندین بار در طول روز باید ادامه داد .

وی خاطرنشان کرد : با توجه به اینکه این گروه سنی معمولا مشکل اشتها، هضم و جذب دارند بهتر است از مواد با ارزش غذایی بالا مانند مغزها بصورت پودر شده داخل غذاها و یا بصورت مجزا استفاده شود مانند اضافه کردن پودر گردو به غذاها که هم غذا را خوشمزه تر می کند، هم نیاز به جویدن ندارد، هم هضم و جذب بهتری دارد و هم منبع خوبی از امگا 3 بعنوان ضد التهاب است.

وی در ادامه بیان کرد : بجای  آب می توان موقتا از انواع آب میوه طبیعی نیز استفاده کرد که علاوه بر افزایش تحمل برای دریافت بیشتر مایعات، سبب دریافت بیشتر مواد مغذی و آنتی اکسیدان ها و تقویت سیستم ایمنی می شود.و آموزش های لازم در خصوص تغذیه مناسب برای تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت به سالمندان داده شود.

علیزاده در پایان  عنوان کرد :  در  صورت عدم دسترسی به برخی مواد غذایی، جایگزین آنها با استفاده از هرم غذایی شناسایی و هر روز ازمواد همه گروه های غذایی استفاده شود.  که این گروه های غذایی شامل 

 گروه نان و غلات : نان ها )شامل سنگك، بربری، نان جو، لواش، تافتون و سایر نان های محلی(، برنج، انواع ماکارونی، رشته ها،غلات صبحانه و فرآورده های آنها که مصرف 6 واحد و بیشتر در روز توصیه می شودهر یک واحد از این گروه برابر است با یا یك کف دست بدون انگشتان یا یك برش 10× 10سانتی متری از نان بربری، سنگك و تافتون و برای نان لواش 4 کف دست، یا گرم یا سه چهارم لیوان غلات صبحانه، یا نصف لیوان برنج یا ماکارونی پخته، یا سه چهارم لیوان غلات آماده خوردن )برشتوک، شیرینگندمك و کورن فلکس(عدد بیسکویت ساده بخصوص نوع سبوس دار

 گروه سبزی ها : شامل انواع کاهو، اسفناج، کرفس، سبزی خوردن انواع کلم، هویج، بادمجان، نخود سبز، لوبیا سبز، انواع کدو فلفل، قارچ، خیار، گوجه فرنگی، پیاز، سیب زمینی و ... که مصرف 3 واحد و بیشتر در روز توصیه می شود. هر یك واحد سبزی برابر است با یك لیوان سبزی های خام برگ دار ( اسفناج و کاهو ، یانصف لیوان سبزی های پخته یا نصف لیوان نخود سبز، لوبیا سبز و هویج خرد شده ، یا یك عدد پیاز یا سیب زمینی متوسط یا یك عدد گوجه فرنگی یا هویج یا خیار متوسط

 گروه میوه ها : شامل انواع مرکبات )مانند پرتقال، نارنگی، لیمو ترش، لیمو شیرین گریپ فروت(، انواع توت، طالبی، خربزه، هندوانه خرمالو، شلیل، هلو، زردالو، انگور، سیب، انبه، گلابی، انار و ... و انواع آب میوه طبیعی، کمپوت میوه ها و میوه های خشك )خشکبار(که مصرف 2 واحد و بیشتر در روز توصیه می شود. هر یك واحد میوه برابر است با یك عدد میوه متوسط ) سیب، موز، پرتقال یا گلاب(، یا نصف گریپ فروت، یانصف لیوان میوه های ریز مثل توت، انگور، انار یا یك چهارم طالبی یا به همان اندازه خربزه یا هندوانه یا نصف لیوان میوه پخته یا کمپوت میوه کم شیرین یا یك چهارم لیوان میوه خشك یا خشکبار یا سه چهارم لیوان آب میوه تازه و طبیعی

 گروه شیر و لبنیات : شامل شیر، ماست، پنیر، کشك و دوغ که مصرف 2 واحد و بیشتر در روز توصیه می شود. هر یك واحد لبنیات برابر است با یك لیوان شیر یا ماست کم چرب )کمتر از 2,5 درصد( یا تا 60 گرم پنیر معمولی معادل یك و نیم قوطی کبریت یا یك چهارم لیوان کشك مایع با غلظت متوسط یا لیوان دوغ

گروه گوشت و تخم مرغ : شامل گوشت، مرغ، ماهی، میگو، بلدرچین غاز، اردک، تخم پرندگان و ...که مصرف 2 واحد و بیشتر در روز توصیه می شود. هر یك واحد از این گروه برابر است با :تکه )هر تکه 30 گرم( گوشت خورشتی پخته یا نصف ران متوسط مرغ یا یك سوم سینه متوسط مرغ )بدون پوست( یا پرندگان مشابه یا یك تکه ماهی به اندازه کف دست )بدون انگشت( یا به همان اندازه میگو یا دو عدد تخم مرغ

گروه حبوبات و مغز دانه ها: حبوبات شامل نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه، ماش، سویا و ... و مغزها شامل گردو، بادام، فندق پسته، بادام زمینی، بادام هندی و ... می باشد. بجای یک واحد گوشت یا دو عدد تخم مرغ می توان یك واحد حبوبات مصرف نمود و مصرف روزانه یك واحد از حبوبات یا مغزها توصیه می شود. هر یك واحد از این گروه برابر است با:نصف لیوان حبوبات پخته یا یك چهارم لیوان حبوبات خام یا یك سوم لیوان مغز دانه ها

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 14601
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید